Ημεριδα με θεμα «Πολιτιστικα Τοπια: χωρος και χρονος»

Στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου το Σάββατο 28 Μαΐου

Ημερίδα με τίτλο «Πολιτιστικά Τοπία: χώρος και χρόνος» διοργανώνει το Σάββατο 28 Μαΐου, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
 
Η ημερίδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με θέμα «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία», απευθύνεται σε μέλη φορέων που σχετίζονται με την εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, καθώς επίσης τον πολιτισμό και το περιβάλλον.
 
Στόχος της ημερίδας είναι η προσέγγιση του πολιτιστικού τοπίου της ευρύτερης περιοχής ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης ανθρώπινου και φυσικού περιβάλλοντος στην πάροδο του χρόνου. Επίσης, επιχειρείται να παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο τα μουσεία, μέσα από τις συλλογές αλλά και τις ερευνητικές και επιστημονικές τους δραστηριότητες, μπορούν να μεταφέρουν γνώση ώστε να λειτουργήσουν ως κέντρα ερμηνείας για την τοπική κληρονομιά αλλά και ως εκπαιδευτικοί πυλώνες για την πολιτιστική κληρονομιά και το τοπίο. 

To πρόγραμμα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:
 
10:00 – 10:20. «Ο Πολιτισμός του Τόπου και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης», Αγγελική Γιαννακίδου, Ερευνήτρια- Ιδρύτρια Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
 
10:20 – 10:40. «Το Σουφλί ως Πολιτιστικό Τοπίο», Νάντια Μαχά-Μπιζούμη, Δρ Λαογραφίας ΔΠΘ, Διδάσκουσα στο ΑΤΕΙ Αθηνών
 
10:40 – 11:00. Διάλειμμα
 
11:00 – 11:20. «Η αξία της Βιοποικιλότητας στην ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων των τοπικών κοινωνιών», Αθανάσιος Μόγιας, Λέκτορας παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Θ
 
11:30 – 12:40. «Τα Μυστικά του Δέλτα», της Δέσποινας Πανταζή (2006, 70’). Προβολή ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο του κύκλου προβολών με τίτλο «Πολιτιστικά Τοπία, Χώρος και Χρόνος στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ».
 
12:40 – 13:00. Συζήτηση
 
Info
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης έως τις 23 Μαΐου στο τηλέφωνο 25540 23700.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.