Η «Θρυλοριοτισσα» Αθηνα Νακουση η νεα προεδρος του Συνδεσμου Ποντιακων Σωματειων ΑΜ-Θ

Το σύνολο της ΠΑΜ-Θ εκπροσωπείται στο νέο Δ.Σ. που αναδείχθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου

«Έχουμε ένα κοινό στόχο και πάνω απ’ όλα την αγάπη για την παράδοση και τον ποντιακό ελληνισμό» σημείωσε στις πρώτες τις δηλώσεις

Η Κομοτηναία κ. Αθηνά Νακούση αναδείχθηκε η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου στον Μορφωτικό Σύλλογο Κομοτηνής και Περιφέρειας «Ο Εύξεινος Πόντος».

Με καταγωγή από το Θρυλόριο και μέλος κατ’ επέκταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» από τα παιδιά της χρόνια, η κ.Νακούση, εξελέγη Πρόεδρος του Συνδέσμου, έχοντας διατελέσει ήδη σε θέσεις ευθύνης, αρχής γενομένης από την Περιφερειακή Επιτροπή Νεολαίας ως Γενική Γραμματέας, συνεχίζοντας στον Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου τόσο ως μέλος, όσο και αντιπρόεδρος, έως και σήμερα που καταλαμβάνει την θέση της Προέδρου του Συνδέσμου των Ποντιακών Σωματείων της ΠΑΜ-Θ.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης 25 Οκτωβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κ.Νακούση μίλησε για την «διαδρομή» της αυτή, αλλά και την τιμητική όπως τόνισε εκλογή της, υπογραμμίζοντας πως όπως και στην γενική συνέλευση αλλά και την εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, έτσι και στο νέο διοικητικό συμβούλιο εκπροσωπούνται το σύνολο των νομών της Περιφέρειας, γεγονός «πολύ σημαντικό γιατί υπάρχει συνεργασία την οποία επιθυμούμε να συνεχίσουμε και να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο». «Ακούμε τα θέλω και τις επιθυμίες των Σωματείων, οπότε μπορούμε να είμαστε και πιο αποδοτικοί» συνέχισε για να τονίσει προσθέτοντας πως «βρισκόμαστε σε διαδικασία συσπείρωσης ώστε να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο του Συνδέσμου».

Το παράδειγμα της Χρύσας Μαυρίδου

Η κ.Νακούση έκανε ειδική μνεία στην πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου κ.Χρύσα Μαυρίδου εξηγώντας πως ήταν στο πλευρό της από τα πρώτα της βήματα αλλά και η γυναίκα που την έβαλε στον ενεργό ρόλο το Ποντιακού χώρου. «Είναι το παράδειγμά μου, το σήμα κατατεθέν για μένα του ποντιακού πολιτισμού από την οποία παίρνω πολλά» ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας την μεγάλη ευθύνη της θέσης που αναλαμβάνει. Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει και τον κ.Στέλιο Νικολάου, ο οποίος ως νομικός ανέλαβε την εκλογική διαδικασία και προέδρευσε στην Γενική συνέλευση.

«Οι Πόντιοι και όχι μόνο είναι ιδιαίτερα δραστήριοι» ανέφερε για να εξηγήσει πως «βλέπουμε ότι και νέος κόσμος έχει επιστρέψει στην παράδοση». «Περάσαμε δύσκολες καταστάσεις, δύσκολες συνθήκες, παρόλα αυτά πρόσφατα πήγαμε στο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στην Κοζάνη που διοργάνωσε η Ομοσπονδία και είδαμε ότι οι νέοι έχουν αφήσει πίσω τις δυσκολίες και ενωμένοι χέρι με χέρι, μας απέδειξαν ότι πρέπει να είμαστε εδώ, ως ένα μήνυμα που λέει “προσπαθήστε για μας και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί». «Αντλώντας δύναμη από κει είπαμε ότι δεν θα το αφήσουμε,  θα συνεχίσουμε» πρόσθεσε για να τονίσει την ενότητα που διακατέχει τα ποντιακά σωματεία της ΠΑΜ-Θ.

«Εμείς θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε όλοι μαζί» ανέφερε κάνοντας ειδική αναφορά στα μέλη του νέου Δ.Σ., για να εξηγήσει πως από τους βασικούς στόχους τους θα είναι η συνέχεια του ήδη υφιστάμενου έργου του Συνδέσμου, αλλά και η υλοποίηση νέων ιδεών που υπάρχουν και κατατίθενται από τα μέλη των Σωματείων και θα μπορούσαν να αποτελέσουν την απαρχή νέων πραγμάτων.

«Η ποντιακή παράδοση αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου»

«Έχουμε ένα κοινό στόχο και πάνω απ’  όλα την αγάπη για την παράδοση, τον ποντιακό ελληνισμό» ανέφερε η κ.Νακούση χαρακτηριστικά για να τονίσει πως «θα προσπαθήσουμε κι εμείς να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι και να το πάμε λίγο παραπάνω».

Κλείνοντας, κληθείσα να απευθύνει το δικό της μήνυμα προς τα μέλη των σωματείων η ίδια επεσήμανε πως «δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το ποντιακό στοιχείο, χωρίς την παράδοση. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου που με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

«Σας θέλουμε όλους δίπλα μας σε αυτό το δύσκολο έργο. Είναι τιμή μου που εκπροσωπώ μια τέτοια περιφέρεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο διοικητικό μου συμβούλιο και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο» κατέληξε.

Το νέο ΔΣ του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων ΑΜΘ

Αναλυτικά η σύνθεση του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος – Νακούση Αθηνά, (Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα & το Γαρς»)
  • Αντιπρόεδρος – Περσίδης Στάθης, (Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυροκορδάτου Δράμας «Ο Άγιος Γεώργιος» )
  • Γεν.Γραμματέας – Χατζημιχαηλίδης Κωνσταντίνος, (Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος)
  • Ταμίας – Βασιλειάδης Πάρης, (Σύλλογος Ποντίων Επαρχίας Νέστου)
  • Μέλη: Αθανασιάδου Ολυμπία (Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος), Ιωσηφίδης Σάββας (Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Ν. Έβρου «Αλέξιος Κομνηνός»), Κυριακίδου Μαγδαληνή (Σύλλογος Ποντίων Νομού Ξάνθης), Νικολαΐδου Σωτηρία (Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουδουνίων), Τσολίδης Σάββας (Σύλλογος Ποντίων Νέας Καρβάλης-Λεύκης)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.