Η ταινια «1001 γραμμαρια» στην Κινηματογραφικη Λεσχη Αλεξανδρουπολης

Τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Για την ερχόμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26  Ιανουαρίου η ΚΛΑ προτείνει την ταινία «1001 γραμμάρια» σε σκηνοθεσία του Μπεντ Χάμερ.
 
Την ταινία «1001 γραμμάρια» σε σκηνοθεσία του Μπεντ Χάμερ θα προβάλει αυτή τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιανουαρίου η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης. Οι προβολές όπως κάθε φορά θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης με ώρα έναρξης τις 21.30. 

Η υπόθεση της ταινίας

Η Μαρίε εργάζεται στο Νορβηγικό Ινστιτούτο Βαρών και Μετρήσεων – μέσα σ’ ένα ασύλληπτα σχολαστικό αλλά και, όπως φαίνεται, απαραίτητο σύμπαν όπου το κάθε βάρος έχει το αντίβαρό του και κάθε μέτρηση τον έλεγχο ακριβείας της. Διευθυντής της είναι ο πατέρας της, Ερνστ, ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο η Μαρίε μοιάζει να έχει μια σχέση επικοινωνίας. Όταν ο Ερνστ παθαίνει έμφραγμα, η Μαρίε παίρνει τη θέση του για να μεταφέρει το νορβηγικό πρότυπο κιλό (το από πλατίνα και ιρίδιο κατασκευασμένο κιλό, απέναντι στο οποίο μετρώνται όλα τα άλλα κιλά της χώρας), σ’ ένα συνέδριο στο Παρίσι, όπου και θα ελεγχθεί η ορθότητά του. Το ταξίδι θα φέρει τη Μαρίε αντιμέτωπη με τις αμπελοφιλοσοφίες των συναδέλφων, με τη δική της μοναξιά, αλλά και με κάτι που μοιάζει με εκκολαπτόμενο ρομάντζο.
 
Ο Νορβηγός σκηνοθέτης του «Ιστορίες Κουζίνας» επανέρχεται με μια ακόμα ταινία τόσο ιδιότυπη, όσο και χαριτωμένη, που αποτέλεσε και την υποβολή της χώρας του για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Όπως κι η Μαρίε, έτσι κι ο Χάμερ φροντίζει τα πάντα να είναι υπολογισμένα με ακρίβεια καθώς στήνει, ακίνητη, την κάμερά του απέναντι από την ηρωίδα του και τη ζωή της, δημιουργώντας ζωντανούς αφαιρετικούς πίνακες που, σαν χωρίς προσπάθεια, αποκαλύπτουν την αστεία πλευρά του ανθρώπινου αγώνα για ζωή, ιδιαίτερα στις πιο μελαγχολικές στιγμές της – και τέτοιες είναι οι περισσότερες.
 
Το «1001 Γραμμάρια» είναι μια τρυφερή κι αξιαγάπητη ταινία της επαγωγικής μεθόδου, που ξεκινά από τις εξειδικευμένες ανθρώπινες παραξενιές για να τις γενικεύσει σε μια εύστοχη παρατήρηση της ανθρώπινης κατάστασης, χωρίς να χάνει την ελαφρότητα του ύφους και το βάρος της ουσίας.
 
Info
Είσοδος
3 ευρώ: άνεργοι/φοιτητές/νεανικό
4 ευρώ: μέλη ΚΛΑ
5 ευρώ: όλοι οι υπόλοιποι

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.