Η συλλογη διηγηματων της Βαντας Παπαιωαννου-Βουτσα «Πουδρα Tocalon» παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «Κομοτηνή Εν  Δράσει»,  οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης και η Λέσχη Φιλαναγνωσίας προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων της Βάντας Παπαϊωάννου- Βουτσά, με τίτλο «Πούδρα Tocalon» παρουσία της συγγραφέως.

Η παρουσίαση για γίνει την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022  και ώρα 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Μαρία Δημάση, Καθηγήτρια Τμήματος ΤΓΦΠΠΧ ΔΠΘ

Ρένα Σαμαρά -Μαϊνα, Φιλόλογος, υπεύθυνη Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής.

Θα συντονίσει η Τζένη Κατσαρή- Βαφειάδη, Φιλόλογος, Επιμελήτρια Εκδόσεων
Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η Γρηγορία-Καρολίνα Κωνσταντινίδου, Φιλόλογος, υποψήφια ΔΡ. ΤΓΦΠΠΧ του ΔΠΘ.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Τρύγησε η μνήμη τις ωριμότητές της και ζύμωσε ιστορίες βιωματικές ή με το μαγικό ψεύδος της λογοτεχνίας. Ιστορίες που μοσχοβολάνε θάλασσα, μενεξέδες και ζουμπούλια ή πούδρα Tokalon, αφουγκράζονται κελαηδίσματα, καμπάνες, στριγκλίσματα μηχανής, χαϊδεύουν βιβλία, λουλούδια, σεντόνια, παρακολουθούν θεάματα στο Ηρώδειο, στο Καλλιμάρμαρο ή στο υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, πλανώνται σε λίμνες, λιβάδια και αρχαιολογικούς χώρους, απλώνουν σε μιλιμετρέ  χαρτιά σχεδιαγράμματα ονείρων.  Κρατώντας το απόσταγμα ζωής  σε πολύτιμα  επιμύθια, μας ταξιδεύουν στον κόσμο και στη φύση, κινητοποιούν σκέψεις και συναισθήματα.

Η συγγραφέας

Η Βάντα Παπαϊωάννου-Βουτσά γεννήθηκε στο Λαύριο Αττικής από γονείς πρόσφυγες (από Πέραμο Μικράς Ασίας ο πατέρας, από Κερτς Κριμαίας η μητέρα). Φοίτησε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα του Ε.Κ.Π.Α. και ζει με την οικογένειά της στον νομό Ροδόπης, όπου εργάστηκε ως καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συντάξει και επιμεληθεί τουριστικό οδηγό και φυλλάδια της Π.Α.Μ.Θ. και του Δήμου Μαρώνειας, έχει επιμεληθεί το βιβλίο Γεύσεις και αναμνήσεις από τη Ροδόπη του Θανάση Πανδρευμένου, αρθρογραφεί σε πολιτιστικά ηλεκτρονικά περιοδικά με άρθρα λαογραφικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, περιβαλλοντικά κ.ά. Το βιβλίο της Με πούδρα Tokalon είναι το τρίτο. Έχουν προηγηθεί τα: …μύριζε γαζία (αφηγήματα), εκδόσεις ΔΙΑΝΥΣΜΑ, 2014 και Τα λουμινάκια (νουβέλα), εκδόσεις ΑΩ, 2017.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.