Η προσκληση της Αφροδιτης Τσετλακα και η συνεχεια του «Το αγορι απο τη γη των Κικονων»

Την δική της προσωπική πρόσκληση, για τη σημερινή παρουσίαση του μυθιστορήματος της με τίτλο «Ταξιδιώτες του αιώνα» προς το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, την οποία και χαρακτήρισε ως πατρίδα της, απηύθυνε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η συγγραφέας κ. Αφροδίτη Τσέτλακα Ευαγγελίδου.
 
Η κ.Τσέτλακα συνομιλώντας με την Τζένη Κατσαρή – Βαφειάδη ανέλυσε τις πτυχές του βιβλίου, το οποίο και αποτελείται, όπως είπε μεταξύ άλλων, από γεγονότα που δεν κατέγραψε η επίσημη ιστορία και τα οποία η ίδια γνωρίζει από εξιστορήσεις του δασκάλου παππού της και μακεδονομάχου σχετικά με τα όσα σκοτεινά διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια του 20ου αιώνα. Στιγμιότυπα του  Μακεδονικού Αγώνα, της απελευθέρωσης της Μακεδονίας, της Ηπείρου και των  Ανατολικών Νήσων, της Ένωσης της Κρήτης, τη Μικρασιατική εκστρατεία, τον εμφύλιο, τη καταστροφή και την προσφυγιά. «Ιστορίες ανθρώπων απλών που έδωσαν τα πάντα για την πατρίδα και η πατρίδα δεν τους έδωσε τίποτα» όπως είπε η ίδια για τους οποίους έγραψε και το βιβλίο όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.
 
«Η Κομοτηνή μετά από 7 χρόνια απουσίας με  δέχτηκε με την ίδια καλοσύνη και αγάπη που εισέπραττα όταν ήμουν ανάμεσά σας» είπε η ίδια καλώντας όλον τον κόσμο να δώσει το παρών στη σημερινή βιβλιοπαρουσίαση.
 
Μη στερώντας όμως από το κοινό και τα νέα της συνέχειας της συγγραφικής της παραγωγής, η οποία όπως η ίδια εκμυστηρεύτηκε θα έρθει σε λίγο καιρό με την έκδοση της συνέχειας του μυθιστορήματος της με τίτλο «Το αγόρι από τη γη των Κικόνων» που κυκλοφόρησε το 2006 από τις εκδόσεις «Παρατηρητής της Θράκης». Όπως έκανε γνωστό σύντομα θα κυκλοφορήσει το «Κορίτσι από τη γη των Κικόνων» όπου θα είναι αφιερωμένο ειδικά στην Κομοτηνή. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.