Η πολυβραβευμενη ταινια «Bully» του Λι Χιρς αυριο στο στεκι της Πολιτιστικης Κινησης

Από την Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κομοτηνής που στεγάζεται στη Πολιτιστική κίνηση Ν.Ροδόπης και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης δια του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων με την υποστήριξη του EXILE ROOM και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, παρουσιάζει την ταινία «Bully» του Λι Χιρς, 2011 που αφηγείται τις ιστορίες παιδιών – θύματα σε δημόσια σχολεία στην Τζόρτζια, την Αϊόβα, το Τέξας, το Μισισιπί και την Οκλαχόμα. Ένα υπέροχο και δυστυχώς επίκαιρο παράδειγμα μιας ταινίας που ανοίγει με καίριο τρόπο τη συζήτηση γύρω από τη βία στα σχολεία.
 
Μέρος ενός προγράμματος που γυρίζει τα σχολεία της Ελλάδας, με πιο πρόσφατες τις προβολές σε σχολεία της Κω, το «Bully» του Λι Χιρς θα προβληθεί για το μαθητικό κοινό αλλά και για το υπόλοιπο κοινό της πόλης μας την Τετάρτη, 9.12.2015, στις 17:00, στο χώρο της Πολιτιστικής Κίνησης. 

Η υπόθεση του ντοκιμαντέρ

Μονάχα στις ΗΠΑ, 13 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο πέφτουν θύματα παρενόχλησης από συμμαθητές και συνομήλικους τους και αναγκάζονται να μεγαλώσουν πολύ πιο απότομα απ’ όσο προβλέπει η «πολιτισμένη» μας κοινωνία. Το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Λι Χιρς μας φέρνει αντιμέτωπους με μία υπόγεια μάστιγα και απαιτεί να πάρουμε θέση απέναντι στη σωματική, ψυχολογική και λεκτική βία που υφίστανται παιδιά σε όλο τον πλανήτη.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.