Η ομαδα Εν Δυναμει παρουσιαζει στο ΔΗΠΕΘΕ Καβαλας το χριστουγεννιατικο διηγημα «Γουτου Γουπατου» του Αλεξανδρου Παπαδιαμαντη

Συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας αντί εισιτηρίου

Φέτος τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Τα πρώτα Χριστούγεννα στη μετά covid εποχή δεν είναι τόσο χαρούμενα και φωτεινά όσο περιμέναμε. Η ακρίβεια, η ενεργειακή κρίση και η ανασφάλεια που ντύνει τις μέρες μας κάνει όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους ανάγκες και να στερούνται ακόμα και τα βασικά αγαθά.

Για αυτό και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας με απόλυτη ενσυναίσθηση και ευαισθησία για όσα συμβαίνουν επιλέγει αξιοποιώντας τα δικά του όπλα, την τέχνη και τη δημιουργία να αλλάξει για λίγο τις μέρες μας. Και ζητά από το θεατρόφιλο κοινό να συνάψουν μαζί του, μια συνομωσία αγάπης. Επιλέγει λοιπόν, να παρουσιάσει την χριστουγεννιάτικη παράσταση της ομάδας Εν Δυνάμει «Γουτού Γουπατού» και αντί για εισιτήριο, ζητά από τους ανθρώπους που θα τη δουν να φέρουν στο θέατρο τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στους συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη. 

Η ομάδα Εν δυνάμει

H ομάδα Εν δυνάμει θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά στην πόλη της Καβάλας. Πρόκειται για μια κολεκτίβα καλλιτεχνών με και χωρίς αναπηρία που έχει ήδη χαράξει μια αξιοθαύμαστη ευρωπαϊκή πορεία, έχοντας συνεργαστεί με σημαντικούς φορείς της Ελλάδας και του Εξωτερικού και η δράση της αποτελεί διαρκή πηγή έμπνευσης.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Στην τελευταία παραγωγή της, το χριστουγεννιάτικο διήγημα «Γουτού Γουπατού» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη συμμετέχουν ηθοποιοί με και χωρίς αναπηρία, και συνθέτοντας ένα οργανικό σύνολο μεταμορφώνονται, τραγουδούν και αφηγούνται την ιστορία του Μανωλιού που μοιάζει τόσο με τη δική τους ιστορία…

Το έργο, γραμμένο πριν από 100 χρόνια, συνομιλεί με αληθινές ιστορίες παιδιών και εφήβων του 21ου αιώνα, τις ακούει και με χιούμορ κλείνει τρυφερά το μάτι σε κάθε άνθρωπο που νιώθει «διαφορετικός». Μια ιστορία για την ετερότητα, την αναπηρία, το Άλλο και το εγώ.

Αυτή λοιπόν η παράσταση αυτής της τόσο ιδιαίτερης ομάδας​ θα παρουσιαστεί για μια μοναδική παράσταση την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022, στις 11:00 στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Οι θεατές καλούνται να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας. Η συλλογή των τροφίμων θα γίνεται καθημερινά (Τρίτη έως και Σάββατο 10.00-14:00 και επιπλέον την Τετάρτη 18:00-20:00) στο χώρο του θεάτρου και θα δίνεται στους ενδιαφερόμενους αριθμημένη θέση για την παράσταση.

Με αυτήν την επιλογή ελπίζουμε να καταφέρουμε όλοι μαζί να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα λίγο πιο φωτεινά και αισιόδοξα  καθώς οι καρδιές μας θα γεμίσουν αγάπη και κατανόηση για τους άλλους.

Η Ταυτότητα της παράστασης

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Ελένη Δημοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιώργος-Ζήσης Μπιλιώνης

Δραματουργία: Γιώτα Κουϊτζόγλου

Πρωτότυπη μουσική: Κώστας Βόμβολος

Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ευαγγελία Κιρκινέ

Κινησιολογία: Βιτόρια Κωτσάλου

Φωτισμοί-κατασκευή σκηνικών: Richard Anthony

Μουσική διδασκαλία: Μαρία Χελά

Βοηθός σκηνοθέτη: Αγάπη Θεοδωρίδου-Κουνινή

Βοηθητικές ηχογραφήσεις: Tanya Jones

Φωτογραφίες: Σοφία Κύρινα

Οργάνωση παραγωγής: Σοφία Κύρινα, Ελένη Δημοπούλου

Παίζουν οι (αλφαβητικά): Ηλίας Κουγιουμτζής, Λωξάνδρα Λούκας, Παναγιώτης Ματζίρης, Σοφία Μπλέτσου, Μιχάλης Ντολόπουλος, Χάρις Σερδάρη.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

*Οι παραστάσεις – εκδηλώσεις στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου θα πραγματοποιούνται ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.