Η «Νικη της Σαμοθρακης» απεκτησε την δικη της ιστοσελιδα

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου με στοιχεία για το άγαλμα αλλά και άλλες σημαντικές αρχαιότητες του νησιού

Η Νίκη της Σαμοθράκης είναι ίσως το πιο διάσημο γλυπτό της ελληνιστικής εποχής. Βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου και το θαυμάζουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε μέρα.

Είναι ένα αριστούργημα της ελληνικής τέχνης, προέρχεται από το αγαπημένο νησί της Σαμοθράκης και τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Ιερού των Μεγάλων Θεών και πλέον έχει τη δική της επίσημη ιστοσελίδα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου με χαρά σας προσκαλεί να ανακαλύψετε και να γνωρίσετε καλύτερα τη Νίκη της Σαμοθράκης ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://nike-of-samothrace.gr/

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διατίθεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, και είναι ειδικά σχεδιασμένη για εύκολη πρόσβαση και από κινητά τηλέφωνα. Οι επισκέπτες του site βρίσκουν σε αυτό την ιστορία του αγάλματος και της ανακάλυψής του το 1863, ενώ στα πρόσθετα links που περιλαμβάνει η ιστοσελίδα μπορούν να βρουν υλικό για το ακριβές αντίγραφο της Νίκης, που έχει τοποθετηθεί από τον Οκτώβριο του 2021 μπροστά από το αρχαιολογικό μουσείο της Σαμοθράκης, για το Ιερό των Μεγάλων Θεών και για άλλες σημαντικές αρχαιότητες του νησιού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.