Η μουσικη, ως αγγελιοφορος της ειρηνης ξεκινα απο την Ξανθη

Με περισσότερα από 1500 παιδιά από την Ελλάδα και στο εξωτερικό το φετινό 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων»

Με σύνθημα «Μουσική, αγγελιοφόρος της ειρήνης» άνοιξε την περασμένη Τετάρτη, 24 Απριλίου τις «πόρτες» του το Φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» στην γειτονική Ξάνθη, με μια μοναδική συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Η φετινή 9η κατά σειρά διοργάνωση ξεκίνησε ωστόσο μία ημέρα πριν με τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετείχαν δημοτικά σχολεία της πόλης, οι μαθητές και οι μαθήτριες των οποίων κλήθηκαν με τη βοήθεια των τραγουδιών και της μουσικής, να υπενθυμίσουν σε άπαντες τη σπουδαιότητα της πανανθρώπινης αξίας της ειρήνης.

Η Ξάνθη και φέτος υποδέχτηκε μουσικά σχολεία από όλη σχεδόν την Ελλάδα, ενώ όπως εξήγησε μιλώντας το πρωί της Πέμπτης, 25 Απριλίου, στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης κ.ΜιχάληςΤσέπελης, φέτος φιλοξενείται και ένα σχολείο από τη Ρουμανία, με την πόλη να είναι γεμάτη με παιδικές φωνές, μελωδίες και χαμόγελα.

Η μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διοργάνωση, και φέτος εμπεριέχει πολλά, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αλλά και εργαστηρίων και masterclasses σε τέσσερα σημεία της πόλης καθημερινά με αξιόλογους καθηγητές μουσικής, ο κάθε ένας σε διαφορετικό όργανο και αντικείμενο, βιωματικά εργαστήρια κ.α. που εξυπηρετούν τον εκπαιδευτικό ρόλο και σκοπό της διοργάνωσης και φυσικά τις ανοιχτές προς όλο το κοινό συναυλίες.

Το προσεχές μάλιστα Σάββατο, στην τελετή λήξης της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα επίσης στην κεντρική πλατεία της πόλης, αναμένεται σύμφωνα με τον κ.Τσέπελη να συγκεντρωθούν περισσότερα από 1500 παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία υπό τη καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Κυπουργού, θα παίξουν μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, στέλνοντας το μήνυμα που ακόμα και σήμερα δυστυχώς παραμένει επίκαιρο και αφορά «στον τερματισμό των πολέμων και την αποκατάσταση της ειρήνης». Ένα μήνυμα που όπως τόνισε ο ίδιος αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα όταν δίδεται από παιδικές φωνές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.