Η Μεση τιμησε την Αγια Παρασκευη

Με το καθιερωμένο λαϊκό γλέντι από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μέση και Φίλων Καρλικιωτών

Την πολιούχο της πόλης, την Αγία Παρασκευή, γιόρτασε χθες η Κομοτηνή, με χιλιάδες κόσμο να δίνει το παρών τόσο στη λειτουργία και στην περιφορά της εικόνας που πραγματοποιήθηκε, αλλά και στο μικρό πανηγύρι που στήθηκε στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής.
 

Ο εορτασμός όμως της Αγίας Παρασκευής δεν περιορίστηκε στην πόλη της Κομοτηνής, καθώς και στην Μέση, ως είθισται άλλωστε, την λιτανεία της εικόνας της Αγίας Παρασκευής ακολούθησε λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μέσης και φίλων Καρλικιωτών το βράδυ της Δευτέρας.
 
Μία ιδιαίτερα «ζεστή» βραδιά, άψογη στη διοργάνωσή της, με ωραίες παραδοσιακές θρακιώτικες γεύσεις, παραδοσιακούς χορούς και μουσικές, όπως αρμόζει σε κάθε λαϊκό γλέντι.
 

Τον χορό άνοιξε το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου της Μέσης, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κ. Ελεονώρας Κουρουτζή και υπό τους ήχους της ορχήστρας του Νίκου Ζαπάρτα, ήτοι των κ.κ. Νίκου Ζαπάρτα, Κωνσταντίνου Βασιλειάδη, Βαγγέλη Κατσουλίδη, Δημήτρη Μπουζαμάνη, Γιώργου Μπεζυργιαννίδη, Βαγγέλη Λυμπεράκη και Τόλη Βαργιαμίδη.
 

Μεταξύ των παρευρισκομένων η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος.

Ιδιαίτερα συγκινητική λεπτομέρεια της όλης βραδιάς το φωτογραφικό αφιέρωμα που έφτιαξαν τα μέλη του Συλλόγου στη μνήμη του Σιδέρη Κοτσίλα, που πριν από ενάμιση περίπου μήνα έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.