Η Λεσχη Φιλαναγνωσιας Κομοτηνης καλωσοριζει το Νικο Δαββετα

Διαδικτυακή συνάντηση με τον γνωστό συγγραφέα τη Δευτέρα 19 Απριλίου

Διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση με τον γνωστό συγγραφέα Νίκο Δαββέτα θα έχουν τα μέλη της Λέσχης Φιλαναγνωσίας Κομοτηνής, την Δευτέρα, 19 Απριλίου και ώρα 19:00.

Η συζήτηση με τον συγγραφέα, τα μυθιστορήματα του «Εβραία Νύφη» και «Άντρες χωρίς άντρες», θα πραγματοποιηθεί δια μέσου της πλατφόρμας Zoom και θα είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O Νίκος Δαββέτας, συγγραφέας και κριτικός (Αθήνα, 1960), πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα από τις σελίδες του περιοδικού «Διαγώνιος» το 1981. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει έξι ποιητικά βιβλία (Οι εραστές της Όστριας, Λευκή Φούγκα, Η μυστική ταφή της Ελεονόρας Τίλσεν, Τα μήλα της Εδέμ, Το κίτρινο σκοτάδι του Βαν Γκογκ, 15 Οκτωβρίου 1960), μια συλλογή διηγημάτων (Ιστορίες μιας ανάσας) και τρία μυθιστορήματα (Το θήραμα, Λευκή πετσέτα στο ρινγκ, Η εβραία νύφη). Το 2010 το βιβλίο του Η εβραία νύφη τιμήθηκε με το βραβείο μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών και δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε στην Ολλανδία σε μετάφραση του Hero Hokwerda. Επίσης, ποιήματα και διηγήματά του μεταφράστηκαν στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το 2003 κυκλοφόρησε στη Μ. Βρετανία μια επιλογή του ποιητικού του έργου σε απόδοση Tomas Nairn. Έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Partisan Review, Agenda, Waves, Modern Poetry in Translation, Erythia. Υπό έκδοση βρίσκεται ο τόμος Η λογοτεχνία υπό κρίση, στον οποίο ο συγγραφέας έχει συγκεντρώσει τα κριτικά του κείμενα που δημοσίευσε κατά καιρούς σε περιοδικά κι εφημερίδες (Το Βήμα, Καθημερινή, Το Τέταρτο, Νέα Εστία, Εντευκτήριο κ.ά.).

Το τελευταίο του μυθιστόρημα, Άντρες χωρίς άντρες, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πατάκη τον Οκτώβριο του 2020.

Info:

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση θα πρέπει να εισάγετε τους εξής κωδικούς στην πλατφόρμα Zoom

Meeting ID: 931 9566 8619

Passcode: AG1CbG

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.