Η Κρατικη Ορχηστρα Θεσσαλονικης στο 9ο Διεθνες Φεστιβαλ Κιθαρας Θρακης

Μια μοναδική συναυλία το Σάββατο 22 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα είναι η μεγάλη συμφωνική ορχήστρα που θα εμφανιστεί φέτος στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, που θα γίνει στην Κομοτηνή, από 19 έως 22 Απριλίου 2023.

Η εμφάνιση της ΚΟΘ θα γίνει το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 8 .30 μ.μ., στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Γιώργου Βράνου.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791): Συμφωνία αρ.40 σε σολ ελάσσονα, KV 550 και
  • Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Συμφωνία αρ.5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67 

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης αποτελεί τον σημαντικότερο και ιστορικότερο φορέα συμφωνικής μουσικής στη Βόρεια Ελλάδα και έναν από τους μείζονες πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας. Ιδρύθηκε το 1959 από τον σπουδαίο συνθέτη και αρχιμουσικό Σόλωνα Μιχαηλίδη και σήμερα το καλλιτεχνικό δυναμικό της ανέρχεται σε 118 μουσικούς.

Με δεδομένο την δημόσιο χαρακτήρα της, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υπηρετεί την υψηλής ποιότητας μουσική δημιουργία και διασφαλίζει την πρόσβαση των πολιτών σε αυτήν μέσα από μία ποικιλία δράσεων που συμπεριλαμβάνει συμπράξεις με κορυφαίους καλλιτέχνες της Ελλάδας και του κόσμου, στήριξη της ελληνικής μουσικής δημιουργίας και των ταλαντούχων νέων Ελλήνων μουσικών, αλλά και πλήθος εκπαιδευτικών και κοινωνικών προγραμμάτων.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι το συμφωνικό σχήμα της χώρας με τη σημαντικότερη διεθνή δισκογραφική παρουσία, ηχογραφώντας συστηματικά με παγκόσμιας ακτινοβολίας εταιρείες, όπως η EMI, η BIS και η NAXOS. Οι ηχογραφήσεις της έχουν λάβει βραβεία και διθυραμβικές κριτικές σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας την Κ.Ο.Θ., πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής μουσικής δημιουργίας στο εξωτερικό.

Info

Η είσοδος στη συναυλία θα γίνει με δωρεάν δελτία εισόδου, μέσω της πλατφόρμας ticetservices.gr στην οποία ήδη έχει ενεργοποιηθεί ο σύνδεσμος ΕΔΩ από όπου ο καθένας εύκολα μπορεί να προμηθευτεί δελτίο εισόδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.