Η κορη της Μαριας Καλλας της Γεωργιας Συμεωνιδου παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στην αυλή της Λέσχης Κομοτηναίων

Οι εκδόσεις Παρατηρητής της Θράκης, η Πολιτιστική Κίνηση Ν. Ροδόπης και η Λέσχη Κοµοτηναίων θα πραγματοποιήσουν την παρουσίαση του βιβλίου της Γεωργίας Συµεωνίδου, «Η κόρη της Μαρίας Κάλλας»,  παρουσία της συγγραφέως. Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στην αυλή της Λέσχης Κοµοτηναίων, την Τετάρτη 29 Ιουνίου, και ώρα 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

  • Νατάσσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος
  • Δώρα Κάσσα-Παπαδοπούλου, φιλόλογος
  • Φωτεινή Ναούµ, συγγραφέας.

Θα συντονίσει ο Νεκτάριος Μουρδικούδης, φιλόλογος.

Αποσπάσµατα από το βιβλίο θα αποδώσουν τα µέλη της Θεατρικής Οµάδας της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης: Λίτσα Κυριαζίδου, Αγάπη Ηλιάδη και Απόστολος Πεχλιβανίδης.

Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

Θα μπορούσε ποτέ η μεγάλη primadonna της όπερας Μαρία Κάλλας να έχει κόρη που μεγάλωσε στις Σέρρες, υιοθετημένη από μια μικροαστική, αλλά με τον δικό της, ιδιαίτερο, αξιακό κώδικα, οικογένεια;

Ο Λουίτζι Πιραντέλο, ορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο το εκάστοτε κοινό επιλέγει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αποφαίνεται ότι «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε». Ίσως γιατί διαισθανόταν ότι τα ψέματα, όπως τα λέγανε τότε, τα fake news, όπως τα λέμε σήμερα, έχουν μεγαλύτερη δύναμη από την αλήθεια. Όπως συμβαίνει και με την ιστορία για την κόρη της Κάλλας, που δημοσιεύουν στην σερραϊκή εφημερίδα Πρώτο Φως δυο καρδιακές φίλες: η Πένη, η κεντρική ηρωίδα του μυθιστορήματος, και η Αθηνά, εκδότρια και δημοσιογράφος της εφημερίδας.

Μια ιστορία με κέντρο τις Σέρρες, από τα χρόνια της βουλγαρικής κατοχής του 1941-1944 και μέχρι σήμερα. 

Η συγγραφέας

Η Γεωργία Συμεωνίδου γεννήθηκε στις Σέρρες στις 20 Νοεμβρίου του 1961. Στα φοιτητικά της χρόνια έζησε στη Θεσσαλονίκη και αργότερα εγκαταστάθηκε στην Κομοτηνή. Κατά διαστήματα συνεργάζεται με την εφημερίδα «Παρατηρητής της Θράκης». Θεατρικά της έργα έχουν ανεβεί στην Κομοτηνή και στον Βόλο. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στον Βόλο. Υπό έκδοση είναι τα βιβλία της «Δεύτερο χέρι» και «Ο τέλειος άντρας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.