Η Κομοτηνη «μνημονευσε» μουσικα τον συμπολιτη μας Ακη Μαυρικο

Στην συναυλία της ορχήστρας Jazz ‘’Allegro Big Band’’ στο κατάμεστο Στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης

Κατάμεστο ήταν το στέκι της Πολιτιστικής Κίνησης Ροδόπης το βράδυ του Σαββάτου, στην συναυλία της ορχήστρας Jazz ‘’Allegro Big Band’’ η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη του νεαρού συμπολίτη μας και μουσικού Άκη Μαυρίκου ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή «χτυπημένος» από τη επάρατη νόσο.

Μια συναυλία η οποία έλαβε χώρα με πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Κίνησης ν.Ροδόπης, με την συμμετοχή και του Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στη Ροδόπη, στο οποίο και διατέθηκαν το σύνολο των εσόδων της εκδήλωσης.

Παρόντα στην είσοδο του χώρου και μέλη του παραρτήματος, με ενημερωτικό υλικό, μεταξύ των οποίων και ο γιατρός- χειρούργος και Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής κ.Δημήτριος Μπαμπαλής, ο οποίος ευχαρίστησε το σύνολο των εχόντων την πρωτοβουλία, εκκινώντας από την Πολιτιστική Κίνηση ν.Ροδόπης αλλά και τα μέλη της ορχήστρας κάνοντας ειδική αναφορά στον διευθυντή της κ.Νίκο Ιερώνυμο, για να υπογραμμίσει πως κάθε αντίστοιχη προσπάθεια συμβάλλει ουσιαστικά τόσο πολιτιστικά όσο και ανθρωπιστικά στην ανακούφιση των πασχόντων συμπολιτών μας.

Ερωτηθείς σχετικά με το έργο της Αντικαρκινικής Εταιρείας ο ίδιος μίλησε για μία πολλαπλή και πολυδιάστατη αρωγή και βοήθεια προς τους πάσχοντες συμπολίτες μας, στο σύνολο των ζητημάτων που οι ίδιοι αντιμετωπίζουν, για να τονίσει πως δυστυχώς ο καρκίνος δεν γνωρίζει ηλικία.

Αναφερόμενος και στις υπηρεσίες που προσφέρονται στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής εξήγησε πως παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, στο μέτρο των δυνατοτήτων ενός περιφερειακού νοσοκομείου, υπογραμμίζοντας και την συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο και παραπέμπονται  για μια σειρά παρεμβάσεων και εξετάσεων που εκεί προσφέρονται.

Να σημειωθεί πως για περισσότερες από δύο ώρες οι 16μελής ορχήστρα ταξίδεψε το κοινό μουσικά, με μελωδίες των δεκαετιών του ’30 και του ’40.

Μεταξύ άλλων στους παρευρισκομένους ήταν η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ.Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρώην βουλευτής Ροδόπης κ.Δημήτρης Χαρίτου και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή» κ.Ελένη Λαφτσή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.