Η Κομοτηναια Ευη Κυριαζιδου στις εκδηλωσεις για τα 30 χρονια του Τμηματος Μουσικων Σπουδων του Α.Π.Θ

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., διοργανώνει ένα τριήμερο εκδηλώσεων με επίκεντρο τη μουσική.
 
Ύστερα από μία ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστεί το εύρος των εκπαιδευτικών και ερευνητικών του δράσεων στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, στις 27 Μαΐου, θα ακολουθήσει ένας τριήμερος μουσικός μαραθώνιος με συμμετοχή φοιτητών, αποφοίτων και καθηγητών του τμήματος.
 
Σε τρεις χώρους (το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Τμήμα Μουσικών Σπουδών στη Θέρμη και το Βασιλικό θέατρο) και σε δύο σκηνές στον κάθε χώρο, θα ξεδιπλωθεί μία ατέρμονη γιορτή μουσικής δημιουργικότητας που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος μουσικών στυλ: ρεσιτάλ μουσικής δωματίου και σόλο οργάνων, διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, τζαζ, ροκ και σόουλ παρεμβάσεις, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, ηλεκτρονική μουσική, συνθέσεις αποφοίτων και καθηγητών του Τμήματος, χορωδιακή μουσική, διάφορα είδη φωνητικής μουσικής, κ.α.
 
Το τριήμερο ολοκληρώνεται με τη μουσικοθεατρική παράσταση “Τα Εαρινά”, του συνόλου Πολύτροπο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κ. Γιάννη Καϊμάκη.
 
Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχει και η πιανίστρια Εύη Κυριαζίδου που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Συγκεκριμένα η κ. Εύη Κυριαζίδου θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις ως μέλος του EchoEs project, από κοινού με τον κ. Δημήτρη Τασούδη σε μια συναυλία που θα ακουστούν παιδικά κομμάτια του Γιάννη Κωνσταντινίδη και Chick Corea, σε διασκευή για πιάνο και κρουστά, καθώς και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των δύο καλλιτεχνών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 22.30 στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στη Θέρμη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.