Η κινησιολογια του tango ως μεσο μουσικης εκφρασης

Workshop από τον Alma libre

Ένα ξεχωριστό tango workshop διοργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου στο Πολυλειτουργικό ο Σύλλογος Alma Libre. Τίτλος του «Η κινησιολογία του tango ως μέσο μουσικής έκφρασης» και στόχος του, όπως είναι φανερό,  η βελτίωση της χορευτικής ερμηνείας, μέσω σύνδεσης των χορευτικών κινήσεων με συγκεκριμένα στοιχεία της μουσικής.

To workshop αποτελεί λογική συνέχεια του αντίστοιχου που διοργανώθηκε στον Σύλλογό την περσινή χρονιά και αποτελείται από δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος θα λάβει χώρα μία συνοπτική αλλά πλήρης επανάληψη του αντίστοιχου περσινού σεμιναρίου, ώστε όλοι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν κοινό υπόβαθρο. Στο πλαίσιο αυτό θα αναλυθούν τα πλέον βασικά στοιχεία χορευτικής ερμηνείας του Tango με κύρια αναφορά στον ρυθμό και τη μελωδία. 

Στο δεύτερο μέρος, θα αναλυθούν πιο προχωρημένες έννοιες όπως η φρασεολογία στο tango και ο ρόλος των μουσικών συγκοπών. Επίσης θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα παραδείγματα χορευτικής ερμηνείας καθώς και τρόποι ενσωμάτωσής τους στον χορό.

Kαι τα δύο μέρη μπορούν να τα παρακολουθήσουν χορευτές κάθε χορευτικού επιπέδου, ωστόσο καθώς θα αναπτύσσεται το 2ο μέρος, πιθανόν να απαιτηθούν χορευτικές κινήσεις μέσου ή και ανωτέρου επιπέδου.

Εισηγητής θα είναι το μέλος του συλλόγου Γιώργος Σγούρος. 

Info
Είσοδος Ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.