Η Ιστορια της Rock μουσικης για παιδια

Ένα μουσικό αφιέρωμα του Γιώργου Γάκη στην Λέσχη Κομοτηναίων

Ένα αφιέρωμα στην «Ιστορία της Rock μουσικής για παιδιά» θα παρουσιάσει το πρωί της του Σαββάτου 21 Ιανουαρίου και ώρα 11.15 στον 2ο όροφο της Λέσχης Κομοτηναίων ο Γιώργος Γάκης.

Ο Γιώργος Γάκης είναι ερμηνευτής, συνθέτης και στιχουργός της ελληνικής rock σκηνής. Το 1993 δημιούργησε τους Troublemakers, ένα κλασικό μελωδικό rock σχήμα. Ίδρυσε τη δική του δισκογραφική εταιρεία G. G. Records, με την οποία έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ σε μουσική και στίχους του ίδιου, με την συμβολή στον τελευταίο του δίσκο, καλλιτεχνών της διεθνούς rock σκηνής. Μετρά πολλές συνεργασίες στο ενεργητικό του, με ονόματα όπως οι Deep Purple, Whitesnake, Glenn Hughes, Dokken, Winger, Over the Rainbow, Scorpions, Twisted Sisters, Uli Jon Roth, Joe Lynn Turner. Διασκευές με ύφος συμφωνικού rock ήταν το αποτέλεσμα με τη συνεργασία του με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Ιωαννίνων και τη συμφωνική του Δήμου Θεσσαλονίκης (2010). Μετά την επιστροφή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Γιάννενα, δραστηριοποιήθηκε σε διοργανώσεις  φεστιβάλ όπως το Castle Rock Festival και το Ioannina Rock City, ενώ παράλληλα έκανε και συνεχίζει να κάνει περιοδείες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Με ιδιαίτερο σεβασμό για την τέχνη που υπηρετεί και στο κοινό που απευθύνεται, έχει επισκεφτεί σχολεία της χώρας μας για να μιλήσει σε μαθητές για την ιστορία της Rock μουσικής, οπότε και ξεκίνησαν όλα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.