Η γιορτη του «Αθηνιωνα» στην Παπαδριελλειο Πινακοθηκη

Έσφυζε από κόσμο το Σάββατο, η Παπαδριέλλειος Δημοτική Πινακοθήκη, κατά την εορταστική εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του και τα εγκαίνια λειτουργίας των εικαστικών εργαστηρίων.
 
Φίλοι του Συλλόγου, τοπικοί λάτρεις των εικαστικών τεχνών, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, ξεναγήθηκαν στην σπάνια συλλογή έργων που εκτίθενται στους χώρους της Πινακοθήκης και στη μόνιμη έκθεση έργων του «Αθηνίωνα» στον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται κι οι χώροι των εργαστηρίων που λειτούργησαν φέτος. Ιδιαίτερο μουσικό τόνο, έδωσαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, ο Κομοτηναίος καλλιτέχνης κ. Χρήστος Χατζόπουλος με την κόρη του Σοφία, παρουσιάζοντας μουσικές συνθέσεις του αλλά κι ένα ολόκληρο πρόγραμμα έντεχνης παραδοσιακής μουσικής με τη συμμετοχή ομάδας μουσικών.
 
Χαιρετισμό εκ μέρους του Δημάρχου Κομοτηναίων μετέφερε η Αντιπρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Κλεοπάτρα Στογιαννίδου ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε εμφανώς συγκινημένη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών κ. Σοφία Εκμεκτσή. Η τελευταία, κάνοντας μια αναδρομή στην εικοσαετή διαδρομή του «Αθηνίωνα» εστίασε στην αδιάλειπτη καλλιτεχνική του παρουσία στην περιοχή, μέσω της διοργάνωσης εκθέσεων και θεματικών ομιλιών.
 
Όλα ξεκίνησαν από την πρωτοβουλία των 22 ιδρυτικών μελών του φορέα, που ένωσαν τις δυνάμεις του για να καλύψουν το κενό που υπήρχε στον τομέα των εικαστικών τεχνών, ανέφερε η κ. Εκμεκτσή. Ο Σύλλογος , κατά την εκδήλωση του Σαββάτου, τίμησε τα ίδια μέλη με την απονομή επαίνων. Ανάμεσά τους κι ο κ. Κωνσταντίνος Προυσανίδης, ο οποίος με τη λειτουργία του εργαστηρίου του, «έσπειρε το σπόρο της ζωγραφικής» εδώ και 25 χρόνια. «Έδωσε το έναυσμα για να δημιουργηθούν πολλοί καλλιτέχνες στο νομό μας και να συνεχίσουν και να είναι μέλη του Συλλόγου» διευκρίνισε.
 
Ο «Αθηνίων» σήμερα συνδιοργανώνει τις εκθέσεις των «Ελευθερίων» στην Κομοτηνή, ενώ έχει να επιδείξει δράσεις κι εκτός των ορίων της Κομοτηνής , της Ροδόπης και της Θράκης. Μέσω της συμμετοχής του, με έκθεση έργων ζωγραφικής, ύστερα από πρόσκληση Συλλόγου αποδήμων της Θράκης, σε εκδηλώσεις στην Γερμανία.
 
«Ούτε στα ωραιότερα όνειρα μας δεν φανταστήκαμε, ότι θα μπορούσε η Πινακοθήκη να είναι η στέγη μας» δήλωσε στον «ΠτΘ» η Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο προηγούμενος χώρος δεν ήταν επαρκής για την ανάπτυξη της ενότητας των εργαστηρίων. Η κ. Εκμεκτσή διευκρίνισε ότι ο Σύλλογος ανταποδοτικά, λειτουργεί τη Δημοτική Πινακοθήκη από τον Μάρτιο, κάθε Κυριακή και Τετάρτη κι άλλες ακόμη ημέρες για να δεχθεί τις επισκέψεις σχολείων, συλλόγων και επισκεπτών, κατά περίπτωση.
 
Η ίδια εξέφρασε τις ευχαριστίες της Διοίκησης, στο Δήμαρχο κ. Γιώργο Πετρίδη και στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής για την ομόφωνη απόφαση παραχώρησης του αρχοντικού Στάλιου στον Σύλλογο, στην Πρόεδρο της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής κ. Νατάσα Λιβεριάδου για την στήριξη του έργου του «Αθηνίωνα». Αναγνωρίζοντας παράλληλα και τη σημαντική υποστήριξη που δέχθηκε ο φορέας από τον βουλευτή κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, την πρώην βουλευτή κ. Χρύσα Μανωλιά, από τον κ. Δημήτρη Κοτσάκη κατά τη θητεία του στη θέση του Δημάρχου όσο κι από τον αείμνηστο Γιώργο Παπαδριέλλη που είχε δώσει λύση στο στεγαστικό του Συλλόγου με την ίδρυσή του. Η ίδια δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τους χορηγούς της όμορφης βραδιάς.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.