Η εβριτικη παραδοση σε ολο της το μεγαλειο

Στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Εβριτών ν. Ροδόπης - Με πολύ χορό, «Ακριτικούς ήχους» και «εκλεκτούς» καλεσμένους

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου, 19 Δεκεμβρίου ο πάντα δραστήριος Σύλλογος Εβριτών ν. Ροδόπης.
 
Το καθιερωμένο πλέον ραντεβού του με τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και φέτος έφερε όσους παρευρέθησαν στο ξενοδοχείο «Chris & Eve», όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση, ένα βήμα πιο κοντά στο εορταστικό «πνεύμα» των Χριστουγέννων, με πολύ χορό, παραδοσιακά ακούσματα, ωραίες γεύσεις και κυρίως με συναισθήματα αγάπης και ξεγνοιασιάς που τόσο έχουμε ανάγκη τη σήμερον ημέρα.
 
Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Χρήστου Χατζηπέμου, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχόμενος καλές γιορτές και μία ακόμα καλύτερη νέα χρονιά, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος και ο δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.
 
Το παιδικό και εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου «άνοιξε» τον χορό υπό τους ήχους της ορχήστρας «Ακριτικός Ήχος» που επένδυσε μουσικά το σύνολο της βραδιάς, μαζί με τους «δικούς μας» Δημήτρη και Αργυρούλα Κυριακάκη, καταχειροκροτούμενοι από τους υπερήφανους γονείς και συγγενείς, ενώ αμέσως μετά ξεκίνησε και επισήμως το γλέντι.
 
Μεταξύ άλλων στο κοινό ήταν η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής κ.Σοφία Μενεσελίδου, ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Ταπατζάς, ο π. δ/ντής της ΝΑΡΕ κ.Δαμιανός Σταθάκης, ο κ.Γιάννης Βουλτσίδης με την κ. Γεωργία Γιαννοπούλου, αλλά και πολυπληθής «αντιπροσωπεία» του Συλλόγου Εβριτών Καβάλας.
 
Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχαν και οι εκδόσεις του «ΠτΘ» «Εμείς οι Γκαγκαβούζηδες» του κ.Χρήστου Κοζαρίδη και το «Ελαφοχώρι Έβρου» του κ. Δημήτριου Σταθάκη, που αφορούν στην παράδοση και την ιστορία των Εβριτών, οι οποίες συγκέντρωσαν και το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.
 
Το γλέντι διήρκησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με πολύ χορό και κέφι, που αποτέλεσαν το ωραιότερο «κλείσιμο» μίας γεμάτης χρονιάς για τον Σύλλογο Εβριτών ν.Ροδόπης. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.