Η Ελληνικη Μαθηματικη Εταιρεια Παραρτημα Ροδοπης παρουσιαζει την ζωη του Σρινιβασα Ραμανουτζαν

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Ο Άνθρωπος που γνώριζε το Άπειρο» αφιερωμένη σε ένα «παιδί-θαύμα» των ινδικών επιστημών

Γνώση και ψυχαγωγία θέλησε να συνδυάσει το Παράρτημα Ροδόπης της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, το οποίο σε συνεργασία με τον κινηματογράφο Odeon Kosmopolis διοργανώνουν μία βραδιά αφιερωμένη στον «πρίγκιπα των μαθηματικών» τον Ινδό μαθηματικό Σρινιβάσα Ραμανούτζαν.

Συγκεκριμένα με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «Ο Άνθρωπος που γνώριζε το Άπειρο» θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη 19 Μαΐου και ώρα 6:45 το απόγευμα διάλεξη με θέμα την ζωή του Σρινιβάσα Ραμανούτζαν από τον μαθηματικό Ανδρέα Λύκο, ενώ θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας.

Μια ταινία αφιερωμένη στην ζωή ενός αυτοδίδακτου Ινδού μαθηματικού ο οποίος στις αρχές του 20ου αιώνα κατάφερε να αμφισβητήσει με τα αντισυμβατικά του θεωρήματα τον αλαζονικό δυτικό ορθολογισμό όσο ελάχιστοι στην Ιστορία. Μην έχοντας σχεδόν καμία εκπαίδευση και ζώντας μακριά από τη μαθηματική ελίτ της εποχής, ο Ραμανούτζαν κατάφερε μέσα στα λίγα χρόνια που έζησε (πέθανε σε ηλικία μόλις 32 χρόνων ) να αφήσει ένα σπουδαίο έργο που ακόμη απασχολεί την επιστημονική κοινότητα.

Για πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 6978810611 και στο email [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.