Η ΕΦΑ Ξανθης καλει τους πολιτες να απολαυσουν  μαζι την Πανσεληνο του Αυγουστου

Σε συνεργασία με το επιμελητήριο Ξάνθης

Γιορτάζοντας την πρώτη Πανσέληνο του Αυγούστου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης και το Επιμελητήριο Ξάνθης σας προσκαλούν την Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 να επιχειρήσετε ποδηλατικούς «άθλους» και να απολαύσετε τοπικούς οίνους και μελωδίες υπό το φως του φεγγαριού.

Η πολυεπίπεδη αυτή εκδήλωση περιλαμβάνει:

Για τους λάτρεις του ποδηλάτου, περιήγηση στη χώρα και την πόλη των αρχαίων Αβδήρων. Με αφετηρία το αρχαιολογικό μουσείο, θα επισκεφθούμε επιλεγμένα σημεία, όπως τα αρχαία λατομεία, ταφικούς τύμβους, τον αρχαίο δρόμο, το τείχος της πόλης του  Δημόκριτου, το θέατρο, και θα τερματίσουμε στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων. Θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός ποδηλάτων. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. Ώρα και σημείο συνάντησης: 18.30, αυλή αρχαιολογικού μουσείου Αβδήρων. Ώρα εκκίνησης: 19.00. Έκθεση τοπικού οίνου στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου Αβδήρων.

Γνωστοί παραγωγοί της περιοχής μάς κάνουν «κοινωνούς» των προϊόντων τους. Ώρα έναρξης: 20.00. Συναυλία με καταξιωμένους Ξανθιώτες καλλιτέχνες στον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων. Στο πρώτο μέρος, δύο ιδιαίτερα αγαπητές γυναικείες φωνές, η Ασμίκ Μπεκλαριάν και η Ρεψιμέ Ντανιελιάν, θα μας ταξιδέψουν ερμηνεύοντας γνωστά τραγούδια, ενώ στο δεύτερο θα απολαύσουμε τον Αντώνη Μουσαδέ και τον Δημήτρη Βλαχομήτρο σε ενδιαφέρουσες συνθέσεις.

Info

Ώρα έναρξης: 21.00. Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.