«Η Δυναμη των Μουσειων» στο Λαογραφικο και Ιστορικο Μουσειο Κομοτηνης

Εκδήλωση με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας & Αθλητισμού, στο πλαίσιο των εφετινών Ελευθερίων, συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 και ώρα 19:00, με την εκδήλωση «η Δύναμη των Μουσείων» εκδήλωση στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Κομοτηνής.

Κατά την εκδήλωση θα υλοποιηθεί το εργαστήριο «Ένα απόγευμα στο μουσείο: Μετατρέποντας την εμπειρία σε ιστορία». Σε αυτό, ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να συνδέσει την προσωπική του εμπειρία των τελευταίων δύσκολων χρόνων της πανδημίας με τη συλλογική ιστορία, αφού καλούμαστε μετά από δύο και πλέον χρόνια να συναντηθούμε ως Πρόσωπα. Το εργαστήριο θα αποτελέσει μια βιωματική διαδικασία με τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου να λειτουργούν ως ερεθίσματα και πηγή έμπνευσης.

Συμμετέχουν:

Γκόγκου Κέλυ, Μουσειολόγος

Kεντιγκελένη Κυριακή, Ψυχίατρος παιδιών & εφήβων, Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Οικογενειοκεντρική Θεραπεύτρια.

Tσιλιγκαρίδου Κυριακή, Νηπιαγωγός, Προσωποκεντρική Σύμβουλος-Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Οικογενειοκεντρική Θεραπεύτρια

Χριστοδούλου Κική, Ιστορικός Τέχνης-Μουσειολόγος

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.