Η «δικη μας» Λενα Ουζουνιδου διεκδικει το βραβειο «Καρολος Κουν»

Για την ερμηνεία της στο έργο «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου»

Η Κομοτηναία ηθοποιός Λένα Ουζουνίδου, διεκδικεί το βραβείο «Κάρολος Κουν» στην κατηγορία ερμηνεία ηθοποιού σε ελληνικό έργο, για την ερμηνεία της στο έργο «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», που είχαμε την χαρά να απολαύσουμε και στην Κομοτηνή.
 
Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μαζί με την τελετή απονομής των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
 
Στην Επιτροπή Θεάτρου και Χορού, με πρόεδρο την Αριστούλα Ελληνούδη, συμμετέχουν περαιτέρω οι κριτικοί Κωστής Δ. Μπίτσιος, Λέανδρος Πολενάκης, Καλλιόπη Ραπανάκη και Ανδρέας Ρικάκης, ενώ η Επιτροπή Μουσικής, με πρόεδρο τον Κυριάκο Λουκάκο, συναριθμεί επίσης τους Κωνσταντίνο – Πατρίκιο Καράμπελα – Σγούρδα, Γιώργο Λεωτσάκο, Αλέξη Σπανίδη και Ευτύχιο Χωριατάκη.
 
Το σύμβολο για τα Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής είναι επίχρυσο ακριβές αντίγραφο στεφάνου, ο οποίος ανακαλύφθηκε σε βασιλικό τάφο της Αττικής Ελληνιστικής Εποχής και φυλάσσεται στο Μουσείο Μπενάκη. Το βασικό σύμβολο των βραβείων Καρόλου Κουν, είναι αντίγραφο του «Ήλιου», το οποίο φιλοτέχνησε ο ζωγράφος Διαμαντής Διαμαντόπουλος για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας της «Άλκηστιδος» του Ευριπίδη, που υπήρξε και το πρώτο αρχαιοελληνικό έργο που σκηνοθέτησε ο Κάρολος Κουν.
 
Το βραβείο «Κάρολος Κουν» ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο, εκτός από την «δική μας» Λένα Ουζουνίδου, διεκδικούν ο κ.Άκις Βλουτής για την ερμηνεία του ως «Στροχάιμ» στο ομώνυμο έργο του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, στο Από Μηχανής Θέατρο και η κ.Ανθή Ευστρατιάδου για την ερμηνεία της στο έργο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, στο Θέατρο Τέχνης.
 
Καλή επιτυχία Λένα «μας»! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.