Η δεξιοτεχνια του πιανιστα Ηλια Φουλιδη μαγεψε το κοινο της Κομοτηνης (+Βιντεο)

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής με αγαπημένα κομμάτια κλασικής μουσικής

Ένα μοναδικό Ρεσιτάλ Πιάνου ταξίδεψε το κοινό της Κομοτηνής στα μονοπάτια της κλασικής μουσικής με οδηγό το διακεκριμένο σολίστα Ηλία Φουλίδη, το βράδυ της Παρασκευής στην Αίθουσα του Μουσικού Σχολείου.  Την εν λόγω εκδήλωση οργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής με τη στήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής. Ο Ηλίας Φουλίδης παρουσίασε έργα των J. S. Bach και F. Bysoni, τη «Σονάτα Σεληνόφωτος» του L. Van Beethoven, αραμπέσκες του R. Schumann και τις «μουσικές στιγμές» του S. Rachmaninoff, με το κοινό να καταχειροκροτεί τον φημισμένο καλλιτέχνη.

«Θέλω ο κόσμος να ακούει κλασική μουσική και όταν δεν ακούει λυπάμαι»

Ο Ηλίας Φουλίδης, καταγόμενος από τη γειτονική Αλεξανδρούπολη, είχε την πρώτη του επαφή με το πιάνο του στα 12 του χρόνια, λίγο αργά για επαγγελματική καριέρα, όπως επισημαίνει ο ίδιος. Δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που βρέθηκε στην πόλη της Κομοτηνής και μάλιστα στην αίθουσα του Μουσικού Σχολείου, την οποία χαρακτήρισε φανταστική, τονίζοντας ότι διαθέτει σύγχρονο πιάνο. «Θέλω ο κόσμος να ακούει κλασική μουσική και όταν δεν ακούει  λυπάμαι. Το αποψινό ρεσιτάλ απευθύνεται σε όλους. Δεν επιλέγω το κοινό. Όποιος έχει θέληση και επιθυμία να ακούσει κλασική μουσική είναι ευπρόσδεκτος», ανέφερε ο πιανίστας λίγο πριν την έναρξη του ρεσιτάλ.

 
«Όταν υπάρχει όρεξη, αγάπη και πάθος οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται»

Αναφορικά με τις δυσκολίες που μπορεί να συναντήσει κάποιος επαγγελματίας μουσικός ο Ηλίας Φουλίδης κατέστησε σαφές ότι «όταν υπάρχει όρεξη, αγάπη και πάθος οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται. Κάθε πράγμα είναι δύσκολο όταν ασχολείσαι επαγγελματικά και δίνεσαι ολοκληρωτικά σε αυτό. Είναι δύσκολο, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κάνουμε». Σύμφωνα με τον ίδιο η τέχνη και ο πολιτισμός έχουν «πάει πίσω» λόγω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας, εντούτοις δήλωσε αισιόδοξος πως κάποια μέρα θα είναι και πάλι όλα καλά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.