Η δευτερη σεζον του “The Flight Attendant” ειναι ισαξια της πρωτης

tv’s... inspector

Τον Νοέμβριο του 2020 το HBO Max μάς χάρισε το “The Flight Attendant”, το επόμενο βήμα της Kaley Cuoco μετά το τέλος του “The Big Bang Theory”. Αρχικά προοριζόταν για μια μίνι σειρά, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Chris Bohjalian. Η σαρωτική της επιτυχία όμως δεν επέτρεψε στο HBO παρά να την ανανεώσει για δεύτερη σεζόν, και τα πρώτα δύο επεισόδια που έγιναν διαθέσιμα στην πλατφόρμα στις 26 Απριλίου επιβεβαιώνουν πως η απόφαση ήταν κάτι παραπάνω από ορθή και τέτοιες αποφάσεις δεν συνηθίζεται να βγαίνουν σε καλό (βλ. “Big Little Lies”).

Η δεύτερη σεζόν ακολουθεί και πάλι την αγαπημένη –κάποιες φορές– Cassie Bowden (Kaley Cuoco) σε νέες περιπέτειες. Η αυτοκαταστροφική Cassie που ξέραμε είναι πλέον παρελθόν –τουλάχιστον έτσι λέει στον εαυτό της. Συνεχίζει να είναι αεροσυνοδός, έχει κλείσει έναν χρόνο νηφαλιότητας, έχει μετακομίσει στο Los Angeles, βρίσκεται σε μία υγιή σχέση με έναν φωτογράφο, τον Marco (Santiago Cabrera) και… συνεργάζεται με τη CIA. Για κάποιον λόγο οι σεναριογράφοι θεώρησαν πως σε κάποια παράλληλη πραγματικότητα, μετά από την πρώτη τρελή περιπέτεια της Cassie και όλα τα μεγαλειώδη σφάλματα στα οποία υπέπεσε και από τα οποία οριακά κατάφερε να επιβιώσει, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη στις μυστικές υπηρεσίες ως part time κατάσκοπος. Τέλος πάντων, το «αγοράζουμε» προς το παρόν και συνεχίζουμε. Γίνεται σύντομα γνωστό πως η Cassie συχνά ξεπερνά τα όρια και χώνει τη μύτη της εκεί που δεν πρέπει, δημιουργώντας προβλήματα επειδή «παθιάζεται» πολύ με την εκάστοτε υπόθεση και ξεφεύγει από το πλαίσιο της δουλειάς της.

Έτσι και σε αυτήν την υπόθεση που ακολουθεί η δεύτερη σεζόν βλέπουμε την Cassie να ξεπερνάει τα όρια –και τη βλακεία επίσης αφού τη βλέπουμε να κατασκοπεύει «διακριτικά» φορώντας κόκκινο παλτό και γάντια ξεχωρίζοντας μέσα στα πλήθη από χιλιόμετρα– και να μπλέκεται περισσότερο από ποτέ. Τα πράγματα παίρνουν μία δραματική τροπή όταν ο νέος «στόχος» της Cassie δολοφονείται από μία γυναίκα που την παριστάνει. Κάποιος προσπαθεί να την παγιδεύσει και δεν είναι δύσκολο γι’ αυτή να το αντιληφθεί, όταν ανακαλύπτει ενοχοποιητικά στοιχεία στη βαλίτσα της. Φυσικά κανείς δεν την πιστεύει, εκτός από τους φίλους της, Annie (Zosia Mamet) και Max (Deniz Akdeniz), τα δύο highlights της προηγούμενης σεζόν, με τη Mamet να «κεντάει» στον ρόλο της, και για άλλη μία φορά η Cassie καλείται να βρει ποιος κρύβεται από πίσω και να αποδείξει την αθωότητά της, πριν η «τέλεια» ζωή που προσπαθεί να πείσει τον εαυτό της πως έχει χτίσει τώρα εκτροχιαστεί.

Έξυπνα γραμμένη, με πολύ χιούμορ και το αξιοζήλευτο κωμικό timing της Kaley Cuoco και της Zosia Mamet, η δεύτερη σεζόν της σειράς έχει ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς, διατηρώντας το μυστήριο, την αγωνία, τις ανατροπές και βρίσκοντας τρόπους να εξελίσσει τους καθόλα ενδιαφέροντες χαρακτήρες της. Η Cassie βρίσκεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον σημείο ως χαρακτήρας, έχοντας απεξαρτηθεί από το αλκοόλ, μετακομίσει, χτίσει μία νέα ζωή, αποκτήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα γι’ αυτή καινούργια καριέρα, δείχνει και πιστεύει πως έχει αφήσει πίσω της το παρελθόν και έχει αναγεννηθεί, αλλά τη βλέπουμε να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη για άλλη μία φορά, οδηγώντας και πάλι τον εαυτό της προς την καταστροφή.

Ενδιαφέρον έχει επίσης πως η σειρά δεν ξεφορτώνεται τις σκηνές που βάζει τον θεατή στο μυαλό της Cassie, όπου πριν τη βλέπαμε να αλληλεπιδρά με την παραίσθηση του νεκρού Alex, αλλά τις ανανεώνει και βάζει την ηρωίδα της να αλληλεπιδρά με διάφορες εκδοχές του εαυτού της, που την ωθούν στις αποφάσεις που παίρνει ή που προσπαθούν να την ωθήσουν σε όσες αντιστέκεται, όπως για παράδειγμα στο ποτό, στο οποίο μέχρι στιγμής φαίνεται να εξακολουθεί να αντιστέκεται σθεναρά (αν και κάτι μου λέει πως αυτό δεν πρόκειται να κρατήσει και για πολύ.)

Η Kaley Cuoco είναι εξαιρετική καισε αυτές τις σκηνές, αποδεικνύοντας πως είναι πολλά περισσότερα από την Penny του “The Big Bang Theory”, και συνεχίζει να κατορθώνει να κάνει την Cassie αγαπητή παρά τα επαναλαμβανόμενα σφάλματά της, ενώ η χημεία της με τη Zosia Mamet και η φιλία των δύο χαρακτήρων παραμένουν η καρδιά του έργου. Ίσως άλλη μία σκευωρία ενοχοποίησης της Cassie να μην ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει η σεζόν, αλλά και πάλι δεν ξέρουμε τι ακολουθεί μετά, και ήδη η δεύτερη σεζόν έχει ξεκινήσει μία πολλά υποσχόμενη κατασκοπική ιστορία, πολύ πιο περίπλοκη και ενδιαφέρουσα από αυτή της πρώτης σεζόν, της οποίας το μυστήριο ήταν και κάπως απογοητευτικό, εάν με ρωτάτε.

Στα αρνητικά της δεύτερης σεζόν είναι η απουσία της Michelle Gomez που έδινε ρέστα στην πρώτη ως Miranda Croft, αλλά είναι κατανοητό πως αυτή η ιστορία έχει τελειώσει. Περίεργο μοιάζει και το story της Megan (Rosie Perez), της οποίας η ιστορία από την πρώτη σεζόν φαίνεται να συνεχίζει σε απροσδόκητες κατευθύνσεις και για λόγους ανεξιχνίαστους. Ίσως θα ήταν καλύτερα να είχε κλείσει αυτό το κεφάλαιο, αλλά ποιος δεν θέλει περισσότερη Rosie Perez;

Γεμάτη ανατροπές, εκμεταλλευόμενη όλα τα γερά συστατικά της, εξελίσσοντας τους αγαπημένους χαρακτήρες της και αναδεικνύοντας τους απολαυστικούς ηθοποιούς της, η δεύτερη σεζόν του “The Flight Attendant” είναι σίγουρα ισάξια της πρώτης και ανυπομονούμε για τη συνέχεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.