Η Χρυσα Μαυριδου στο Διεθνες διαδικτυακο Συνεδριο με θεμα «Πτυχες του Ποντιακου Ελληνισμου»

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου θα μιλήσει για τη σχέση των νέων με την ποντιακή διατροφή

Στο Διεθνές διαδικτυακό Συνέδριο της Εύξεινος. Λέσχη Ποντίων Νάουσας – Εθνική Βιβλιοθήκη Αργυρουπόλεως θα συμμετέχει η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου  Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» Χρύσα Μαυρίδου.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι «Πτυχές του Ποντιακού Ελληνισμού: βίωμα και γνώση», ενώ η κ. Μαυρίδου θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνάς της με θέμα «Νέοι και ποντιακή διατροφή. Αναβιώνοντας και βιώνοντας την παράδοση με βάση τη μαγειρική ποντιακή παρακαταθήκη».

Σκοποί τους συνεδρίου είναι η ανάπτυξη ενός ουσιαστικού διαλόγου, η παραγωγή συμπερασμάτων και η έκφραση απόψεων στα θέματα που αφορούν διαχρονικά τον Ποντιακό Ελληνισμό, μέσω της ευρείας θεματολογίας που το χαρακτηρίζει και το καθιστά ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και με την αρωγή του Δήμου Ηρωικής Πόλης Νάουσας.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στο www.elpn.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.