Η «Ανεγγιχτη» του Βαγγελη Ραπτοπουλου παρουσιαζεται στην Κομοτηνη

Ο συγγραφέας συνομιλεί με τη Φωτεινή Ναούμ την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράσει»,  το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και τις Εκδόσεις Κέδρος θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 18:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής την παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου «Ανέγγιχτη».

Πρόκειται για ένα ιστορικό μυθιστόρημα, εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη.

  • Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος συνομιλεί για την Ανέγγιχτη με τη μυθιστοριογράφο Φωτεινή Ναούμ.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Νατάσσα Βαφειάδου, δημοσιογράφος και εκδότρια της εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης».

Λίγα λόγια για το βιβλίο


Εννιά χρόνια μετά τον θάνατο του παγκοσμίου φήμης μυθιστοριογράφου Αλέξανδρου Καστρινάκη, η πρώτη σύζυγός του αφηγείται την ιστορία του δεκαπενταετούς λευκού γάμου της με έναν άνθρωπο τόσο αφοσιωμένο στις πνευματικές και θρησκευτικές αναζητήσεις του, ώστε να την αφήσει ερωτικά ανέγγιχτη.
Η αφήγηση της εγκαταλελειμμένης γυναίκας, που ξεκινάει το 1883 και φτάνει ως το 1966, σταθμεύοντας σε Κρήτη, Αθήνα, Βιέννη, Βερολίνο και αλλού, εξερευνά και όλες τις άλλες ερωτικές σχέσεις του πρώην άντρα της, καθώς και τις αντανακλάσεις τους στα πολυμεταφρασμένα έργα του, ορισμένα από τα οποία μεταφέρθηκαν στον κινηματογράφο ακόμα και από το Χόλιγουντ.

Ο συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Αθήνα, 1959) έχει δημοσιεύσει περισσότερους από είκοσι τίτλους μυθοπλασίας, πέντε βιβλία μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας και μία συλλογή-σύνθεση με μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς. Έργα του εκδόθηκαν σε ξένες γλώσσες και διασκευάστηκαν για το θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Το προσωπικό αρχείο του βρίσκεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.