Η Αγια Μαρινα Θρυλοριου ειχε την τιμητικη της

Συμμετοχή ομογενών από Ελλάδα, Ευρώπη και Αυστραλία οι εορταστικές εκδηλώσεις - Έμφαση στη νέα γενιά μουσικών στο ποντιακό γλέντι που ακολούθησε

Συνεχίζεται επιτυχώς το πρόγραμμα εκδηλώσεων «Παρακάθ’ και Αροθυμίας» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», μία προσπάθεια να διατηρηθούν άσβεστες οι παραδόσεις και οι μνήμες του απανταχού Ποντιακού Ελληνισμού.
 
Το απόγευμα της Δευτέρας πλήθος πιστών βρέθηκαν στον πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε εις μνήμην της Αγίας Μαρίνας στον ομώνυμο ναό, ενώ στην συνέχεια στην Πλατεία Θρυλορίου στήθηκε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι με καταξιωμένους νέους καλλιτέχνες να παίρνουν την σκυτάλη από τους προκατόχους τους. Μαζί τους διασκέδασαν ως αργά το βράδυ πλήθος συλλόγων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και πολλοί θεσμικοί εκπρόσωποι, όπως οι κκ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, πρώην βουλευτής, Νίκος Τσαλικίδης, Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Σωτηρακόπουλος και Κατερίνα Ιωαννίδου, Αντιδήμαρχοι, Νατάσα Λιβεριάδου, πρόεδρος ΔKΕΠΠΑΚ, Σοφία Μενεσελίδου, πρόεδρος ΔΗΠΕΘΕ, Ισμαήλ Λεβέντ, Μιχάλης Πολυτσάκης, δημοτικοί σύμβουλοι.
 

Ιδιαίτερα συγκινητικό το γεγονός πως στο Θρυλόριο βρέθηκαν οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας και Ευρώπης, κκ Παναγιώτης Παμπολίδης και Ανέστης Οσιπίδης που τόνισαν με θέρμη πως οι απανταχού Πόντιοι πάντα θα διατηρούν μεταξύ τους γέφυρες επικοινωνίας. 

Χρύσα Μαυρίδου «Μία προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές οι ελληνικές παραδόσεις» 

«Παραμονή Αγια-Μαρίνας σήμερα, είναι η κορυφαία στιγμή για τις εκδηλώσεις “Παρακάθ’ και Αροθυμίας”», δήλωσε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», κ. Χρύσα Μαυρίδου που ευχαρίστησε όλους τους «συνοδοιπόρους» της στην προσπάθεια να παραμείνουν ζωντανές οι ελληνικές παραδόσεις. Καλωσορίζοντας τους καλεσμένους της από την Ευρώπη και την Αυστραλία, στάθηκε ιδιαίτερα στον μεγάλο αγώνα που κάνουν ως απόδημος ελληνισμός και στην συνέχεια κάλεσε όλο τον κόσμο να συμμετέχει στις επόμενες δράσεις του συλλόγου. 

Παναγιώτης Παμπολίδης «Το Θρυλόριο με την Αυστραλία έχουν γερές γέφυρες επικοινωνίας» 

«Έτυχε να είμαι στην Ελλάδα, και ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας δεν μπορούσα να μην βρεθώ στο Θρυλόριο.  Το Θρυλόριο με την Αυστραλία έχουν γερές γέφυρες επικοινωνίας, ενώ παράλληλα είναι ενωμένες στη διάρκεια της ιστορίας», συνέχισε παίρνοντας τον λόγο ο κ. Παναγιώτης Παμπολίδης, ενώ μετέφερε τις ευχές όλου του απόδημου Ποντιακού Ελληνισμού. 

Ανέστης Οσιπίδης «Οι εκδηλώσεις του Θρυλορίου είναι γνωστές και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας» 

«Οι εκδηλώσεις του Θρυλορίου είναι γνωστές και πέρα από τα σύνορα της πατρίδας μας. είναι επομένως χαρά και ευλογία να βρίσκομαι σήμερα εδώ», προσέθεσε ο κ. Ανέστης Οσιπίδης με την ευχή η τοπική κοινωνία να συνεχίσει να στηρίζει το έργο του συλλόγου. 

Ευριπίδης Στυλιανίδης «Κρατά ζωντανή μία παράδοση που την έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής μας» 

Με τη σειρά του ο πρώην βουλευτής, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης εξέφρασε τον σεβασμό του απέναντι στον σύλλογο που «κρατά ζωντανή μία παράδοση που την έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής μας». Σε μία εποχή που όλα δοκιμάζονται έχει ιδιαίτερη αξία οι παραδόσεις, η πίστη και η ιστορία να μένουν ζωντανά, έκρινε για να δηλώσει τη στήριξή του στην προσπάθεια να συνεχιστεί και να μεταλαμπαδευθεί στη νεότερη γενιά  «ένα πάθος για την Ελλάδα που κανείς δεν μπορεί να κλονίσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.