Η «ΑΥΘΑΙΡΕΣΗ» του Βασιλη Φλωρου παρουσιαστηκε στην Κομοτηνη

Στην πόλη που «γεννήθηκε» και με τους ανθρώπους που «πρόσθεσαν» για να γίνει πραγματικότητα

Στην πόλη που «γεννήθηκε» την Κομοτηνή αλλά και με τους ανθρώπους που συνέβαλαν στη δημιουργία του παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 31 Μαρτίου στην Κομοτηνή η νέα δισκογραφική δουλειά του τραγουδοποιού Βασίλη Φλώρου.

Ο λόγος για την «Α Υ Θ Α Ι Ρ Ε Σ Η» δίσκος ο οποίος μετρά μόλις έναν μήνα κυκλοφορίας, τον προπομπό του οποίου, το τραγούδι με τίτλο “Grecotesque” ακούσατε σε πρώτη μετάδοση από το «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» τον περασμένο Δεκέμβρη.

Ένα γκροτέσκο όπως είχε πει και στην τότε συνομιλία του με την Όλγα Ιωαννίδου, ο δημιουργός, που έχει βάση την πραγματικότητα στην Ελλάδα. Μία προσπάθεια να περιγράψει ο ίδιος με τρόπο σκωπτικό τρόπο το πώς βιώνει όσα διαμείβονται αλλά και ακούγονται επί ελληνικού εδάφους, ως πολίτης.

Στο σύνολο του άλλωστε ο δίσκος αποτελεί μία στιχουργική και μουσική «αυθαίρεση» όλων των περιττών, λόγων, πράξεων, γεγονότων και σκοπών που σήμερα συνθέτουν μια μη υγιή ή σε κάθε περίπτωση όχι ευχάριστη κοινωνία. Ένας δίσκος που επιδιώκει, μέσα και από την «συνάντηση» της ελληνικής μουσικής παράδοσης και των πιο σύγχρονων ηχοτοπίων, δια χειρός του Κομοτηναίου μουσικού Γιώργου Κελεσίδη, να στείλει το μήνυμα της ανάγκης αναχαίτισης της προβληματικής αυτής κατάστασης αλλά και της διεκδίκησης ενός καλύτερου παρόντος και γιατί όχι και μέλλοντος.

Η παρουσίαση έγινε ως όφειλε μουσικά, με τον δημιουργό τους Βασίλη Φλώρο να εξιστορεί την «γέννηση» αλλά και την πορεία ως την τελική μορφή κάθε ενός εξ αυτών, με τους συνεργάτες τους κ.κ.Γιώργο Κελεσίδη, Μιχάλη Παταπή και Μαρία Ευλαβή επί σκηνής.

Εκτός από τα κομμάτια του νέου δίσκου παρουσιάστηκαν επίσης κομμάτια από προγενέστερες δισκογραφικές δουλειές του Βασίλη Φλώρου, αλλά και διασκευές κλασικών και αγαπημένων τραγουδιών του ελληνικού πενταγράμμου. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς επίσης η παρουσίαση ενός ποιήματος του Νίκου Καββαδιά από τον Γιώργο Κελεσίδη, σε δική του προσέγγιση και μελοποίηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.