H Ξανθια: Προς ολους οσους λενε «καλο χειμωνα»…

1. Ως γνωστόν (εκτός αν λόγω των γηρατειών μου έχει αλλάξει κάτι) οι εποχές είναι τέσσερεις… Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη, Καλοκαίρι. Όσο είμαστε στον Αύγουστο έχουμε ακόμα καλοκαίρι!!! Αλλά και Σεπτέμβρη να πιάσουμε, θα έχουμε περάσει στο Φθινόπωρο… Άρα ο Χειμώνας αργεί…
  
 
2. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ- που είναι πολύ καλή φίλη και πολύ την αγαπάμε, αν και  θυμίζει κρατικό …μπαναλισμό – μέχρι και τα μέσα του Σεπτέμβρη θα χτυπήσει 35άρια, όποτε κανονικά θα πρέπει να κυκλοφορείτε με παλτό και σκούφο. Αν σας δω με βερμούδα, σορτς, ανοιχτό ντεκολτέ, φουλ αποτρίχωση θα σας στήσω στο άγαλμα του Καραθεοδωρή στην πλατεία και θα σας λιθοβολήσω. 
 
 
3. Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν. Η βενζίνη είναι ακριβή. Ο Τσίπρας, ω ναι, είναι ακόμα στην κυβέρνηση,  αλλά ο ήλιος – όχι ο ήλιος ο πράσινος, ο ήλιος που ανατέλλει, αυτός μας έκαψε προ πολλού – είναι ακόμα ψηλά είναι και θα συνεχίσει και τον Σεπτέμβρη να είναι ζεστός. Όποτε με την πρώτη ευκαιρία να συνεχίσετε να βάζετε το μαγιό σας, το απαραίτητο λάδι και να απολαμβάνετε το ανοιχτό γαλάζιο της θάλασσας. Θα είναι το καλύτερο δώρο που θα κάνετε στον εαυτό σας.  
 
 
4. Τώρα τον Σεπτέμβρη που οι παραλίες είναι άδειες, δίνονται πολλές ευκαιρίες να δοκιμάσετε πράγματα που ενδεχομένως δεν δοκιμάσατε ποτέ.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα α) Αθλοπαιδειές:  Πόσες είναι οι φορές που θέλατε να μάθετε ρακέτες αλλά ντρεπόσασταν, είτε γιατί θεωρείτε πως το σώμα σας δεν είναι καλό, είτε γιατί οι επιδόσεις σας δεν είναι. Τώρα είναι η ευκαιρία σας …ξεχυθείτε άφοβα, μόνοι σας, με τις ρακέτες στην παραλία. β) Γυμνισμός:  Γιαγιάδες και ζεν πρεμιέ στις παραλίες Μαρώνειας και Φαναρίου τέλος. Δεν παίρνει κανείς μάτι. Βγάλτε τα όλα και απολαύστε την ελευθερία. γ) Σύσφιξη:  Ως γνωστόν μια από τις καλύτερες συμβουλές είναι το τελευταίο ξέπλυμα στο ντους να γίνεται με κρύο νερό για λόγους σύσφιξης. Τον Σεπτέμβρη τα νερά αρχίζουν να κρυώνουν, οπότε με το που θα ζεσταίνεστε λίγο από τον ήλιο, βουτάτε με μια μεγάλη αναπνοή και ο ποπός «σηκώνεται» στην πλάτη.  δ) Αναθέρμανση σχέσεων:  Κάτι που αρχίζουν τα φροντιστήρια και  τα διαβάσματα, κάτι η μελαγχολία που συνοδεύει το τέλος του καλοκαιριού και όλοι  κλείνονται σπίτι και στα καφέ της πλατείας. Εσείς κάντε την διαφορά,  αρπάξτε το έτερόν σας ήμισυ – είτε το έχετε σε εκτίμηση είτε όχι- και τρέξτε στην παραλία. Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα, λίγο ο αέρας, λίγο τα λόγια του παπά ένα …ρομάντζο θα το φέρουν.  Και αν δεν το φέρουν βριστείτε άφοβα χωρίς να αγχώνεστε πως θα σας ακούσουν οι γείτονες.  
 

5. Κάτι τελευταίο και σημαντικό. Τώρα που θα αρχίσουμε όλοι να μαζευόμαστε σε καφετέριες, σπίτια και δουλειές,  ας μην ζαλίζουμε τον κόσμο με όλες τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του καλοκαιριού. Ας αρκεστούμε στο «πώς περάσατε καλά; Μια χαρά». Τις λεπτομέρειες να τις κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και μόλις έρθουν τα δύσκολα να τις φέρνουμε μπροστά και να χαμογελάμε. 

 

Με βαθύτατη εκτίμηση 
 
Η Ξανθιά  

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.