«Γυμνο, τοπιο»

Έκθεση ζωγραφικής από τη ζωγράφο Γιούλη Μάντζου – 5 έως 19 Δεκεμβρίου στο Μαρμελάδα Wine Bar

H Μαρμελάδα πιστή για μία ακόμη φορά στην Τέχνη παρουσιάζει με χαρά μία ιδιαίτερη καλλιτέχνιδα από Θεσσαλονίκη, τη Γιούλη Μάντζου σε μία έκθεση των έργων της από τις 5 έως της 19 Δεκεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστεί μια επιλογή ζωγραφικών έργων της Γιούλης Μάντζου που αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές, τοπία και τη μεταξύ τους σχέση.
 
Τη ζωγραφική της Γιούλης Μάντζου χαρακτηρίζει η μονοχρωμία που υπαγορεύεται από τα υλικά που χρησιμοποιεί (κάρβουνο, μελάνι). Κηλίδες και ματιέρες συνθέτουν το χειρονομιακό τρόπο εργασίας της και συχνά αποτελούν την αφετηρία της δουλειάς της. Ένα έργο της συνήθως ξεκινά από μία άψυχη κηλίδα μελάνι και καταλήγει σε ένα πίνακα όλο ζωή και κίνηση.
 

Το βιογραφικό της Γιούλης Μάντζου

 
Η Γιούλη Μάντζου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Το 1994/1995 φοίτησε στο Park Lane College of Leeds, στα τμήματα Art History και Arts & Design.
Το 1998 αποφοίτησε από το Πολιτιστικό Ι.Ε.Κ. – Τμήμα Τεχνικών Συντήρησης και Αποκατάστασης Έργων Τέχνης. Το 2006 αποφοίτησε, με άριστα, από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ., όπου μαθήτευσε στο εργαστήριο του Γεωργίου Γκολφίνου.  
 
Παράλληλα με τις σπουδές της, εργάστηκε  ως συντηρήτρια έργων τέχνης. Από το 2007 έως σήμερα εργάζεται ως εικαστικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει πραγματοποιήσει 2 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε 10 ομαδικές.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη της έκθεσης, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, από τις 9 το βράδυ, δύο Dj ‘s o Alyf και Φί θα επενδύσουν τη βραδιά με ιδιαίτερες μουσικές διαλεγμένες πάνω στα έργα της καλλιτέχνιδας αλλά και το κρασί θα ρέει άφθονο από το κελάρι της Μαρμελάδας.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.