Γουλιες καφε γεματες ιστορια στην Ξυλαγανη

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση «Μία γουλιά καφέ ας πιώ τα παλιά να θυμηθώ» στο Λαογραφικό Μουσείο

Μεγάλη επιτυχία γνωρίζει η προσπάθεια του Πολιτιστικού Ομίλου Ξυλαγανής για να έρθουν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες της Ξυλαγανής, πιο κοντά στο Λαογραφικό μουσείου του οικισμού, μέσα από τη δράση «Μία γουλιά καφέ ας πιώ τα παλιά να θυμηθώ».

Η δράση ξεκίνησε την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, και συνεχίστηκε και την περασμένη Κυριακή, συγκεντρώνοντας αρκετά άτομα στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου.

Όπως τονίζουν τα μέλη του Ομίλου, «Γλυκιές θύμησες ξεπροβάλουν διασχίζοντας τους χώρους του μουσείου, φωτογραφίες με άτομα οικεία που πλέον μας έχουν αφήσει, δύσκολα χρόνια, κακουχίες, ένα γλυκόπικρο συναίσθημα στο τέλος…100 χρόνια…ιστορίες, χωρατά, γέλια και δάκρυα όλα μαζί… Έτσι είναι ο άνθρωπος… Κοιτάμε μπροστά…. Φτάνουμε στο σήμερα… Οι πιο  μεγάλοι ηλικιακά έχουν να μας πουν και μια ιστορία, πολύτιμη για εμάς.

Αντικείμενα και εργαλεία που αν είχαν στόμα να μιλήσουν θα γέμιζαν βιβλία. Καθώς προχωράμε μας λέει μια γιαγιά “Να τα φ’λάτι μην τα χραστούμι καμιάφ’ρα, σεις δεν πέρασατι κατουχί, να φχαριστάτι του θιό” (εννοούσε να τα φυλάξετε μην τα χρειαστούμε καμια φορά γιατί δεν περάσαμε κατοχή, να ευχαριστούμε το θεό). Θα τα “φυλάμε” λοιπόν και θα φροντίσουμε όσο περνάει και από το δικό μας χέρι να περάσουν στις επόμενες γενιές και να μάθουν για αυτά!

Ευχαριστούμε τις κυρίες για τα υπέροχα εδέσματα που προσφέρθηκαν στον κόσμο που επισκέφθηκε σήμερα το Μουσείο μας, αλλά και τα μέλη του ΠΟΞ που εθελοντικά όλοι μαζί βοηθάμε για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου! Υγεία να έχουμε σας περιμένουμε την επόμενη Κυριακή!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.