ΓουελΚΟΜ ξανα στην Κομοτηνη

Με το StreetFoodFestival να συγκεντρώνει για ακόμα μια φορά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ υποδοχής φοιτητών

Το StreetFoodFestivalαποτέλεσε, για ακόμα μια χρονιά, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στο 2ο Φεστιβάλ ΓουελΚΟΜ, που πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

Το φεστιβάλ διοργάνωσαν ο Δήμος Κομοτηνής, η Αντιδημαρχία Τουρισμού, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής (ΔΚΕΠΠΑΚ), το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ) με την υποστήριξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με στόχο τους νέους φοιτητές, αν και πάρα πολλοί ήταν οι Κομοτηναίοι που βρέθηκαν στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής για αυτό.

Άλλωστε το κέντρο του ενδιαφέροντος αποτελούσε το StreetFoodFestival, στο οποίο επικρατούσε το αδιαχώρητο κυρίως τις βραδινές ώρες. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν μια σειρά από δράσεις, όπως συναυλίες, SocialDanceParty με τους χορευτικούς συλλόγους SaborLatino και AlmaLibre, αλλά και το βράδυ του Σαββάτου η συναυλία με τον Δήμο Αναστασιάδη στην πλατεία Ειρήνης.

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις μπορούμε να ξεχωρίσουμε τον ιστορικό περίπατο στην Κομοτηνή, καθώς και την τριήμερη έκθεση Εικαστικών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων» στην Τσανάκλειο.

Άνοιγμα των συλλόγων στους φοιτητές

Πέρα από τη υποδοχή, για ακόμα μια φορά με σκοπό να μπορέσουν οι φοιτητές να έρθουν πιο κοντά στην πόλη, και η πόλη σε αυτούς, πάνω από 40 εθελοντικές οργανώσεις, ΜΚΟ, πολιτιστικοί, αθλητικοί σύλλογοι και φορείς συμμετείχαν στο ΓουέλΚΟΜ@Εθελοντισμόςvol 2”, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, όπου για τρεις ώρες περίμεναν τους φοιτητές σε μια γιορτή του εθελοντισμού, με βιωματικά εργαστήρια και δρώμενα, αθλητικές και κοινωνικομορφωτικές και δημιουργικές δραστηριότητες για το περιβάλλον,  ψηφιακά και εκπαιδευτικά  παιχνίδια εκθέσεις, μουσικές σκηνές από νεανικά τοπικά συγκροτήματα, socialdance και djparties.

Τα μέλη των συμμετεχόντων υποδέχτηκαν με χαρά τους ενδιαφερόμενους, έκαναν επαφές, και γενικότερα ανοίχθηκαν σε όσους φοιτητές βρέθηκαν στο χώρο, δείχνοντάς τους που μπορούν αν συμμετάχουν τώρα, αλλά και στο μέλλον.

Οι συμμετέχοντες ήταν οι εξής: Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono  Δήμου Κομοτηνής, Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, VisitKomotini,  Πολιτιστική Κοινότητα Νέων Κομοτηνής,  Οργάνωση Νέων “System&G”, Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Politics Society Κομοτηνής, ESN DUTH, AEISEC Δίκτυο Διαπολιτισμικών Ανταλλαγών Νέων Εθελοντών, ELSA Komotini, Thracing on MIC, SDG StudentHubDUTh, Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας Κομοτηνής, Σύλλογος Αποφοίτων και Φοιτησάντων Νομικής Σχολής Δ.Π.Θ «Πρωταγόρας», Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Παράρτημα Κομοτηνής, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό τμήμα Κομοτηνής, e-Αιμοδότες,  Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης, Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλοι «Περπατώ»,  Αθλητικός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία «Ηρόδικος», «ΑΞΙΖΩ» ΙΚΕ και Σύλλογος Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι», Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής «Π. Σακελλαρόπουλος», Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων «Δύναμη Ψυχής», Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ροδόπης «ΓΛΥΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», ΧΕΝ Κομοτηνής, ΚΕΘΕΑ Κινητή μονάδα Α.Μ.Θ., Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Π.Ε. Ροδόπης’ «ΟΡΦΕΑΣ» και ΟΚΑΝΑ, Followgreen Δήμου Κομοτηνής, Σπορίτες Ροδόπης, Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, Σύλλογος Ηπειρωτών Νομού Ροδόπης, Πολιτιστικός Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κομοτηνής, Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης, Εργαστήρι Θεατρικής Παιδείας – ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, Πολιτιστικός Σύλλογος “Saborlatino”, Πολιτιστικός Σύλλογος “Almalibre”, Πολιτιστικός Σύλλογος Trelacademy, Α.Π.Σ Πανθρακικός ΠΑΕ, Αθλητικός Σύλλογος Taekwondo Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.