Γνωριμια με τους λαους των Βαλκανιων  μεσα απο τους ηχους των μαθητων και των μαθητριων του Μουσικου Σχολειου της Λευκαδας

Μοναδική συναυλία στον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο πλαίσιο των φετινών Ελευθερίων

35 μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου της Λευκάδας, συνοδεία 5 καθηγητών τους βρέθηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα στην πόλη της Κομοτηνής, στο πλαίσιο της παρουσίας τους στα φετινά Ελευθέρια.

Τα μέλη των δύο μουσικών συνόλων του σχολείου, ήτοι της Μπαντίνας, δηλαδή του συνόλου πνευστών και κρουστών, καθώς και το σύνολο βαλκανικής μουσικής, παρουσίασαν το απόγευμα του Σαββάτου, 6 Μαΐου, ένα μουσικό πρόγραμμα αποτελούμενο από εμβατήρια και μουσικές κινηματογράφου, καθώς και βαλκανικούς ήχους από χώρες όπως η Αλβανία, η Τουρκία, η Ελλάδα, η Σερβία και η Ιταλία.

 Η παρουσία των μαθητών και των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου της Λευκάδας στην πόλη μας, οφείλεται στην πρωτοβουλία του καθηγητή τους, του Κομοτηναίου κ.Καλλίδωρου Χατζόπουλου ο οποίος φοίτησε αλλά και εργάστηκε στο Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής, πριν τον διορισμό του στην Λευκάδα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος η δική του πολύχρονη συμμετοχή στα Ελευθέρια της Κομοτηνής αλλά και η παρουσία του στο Μουσικό Σχολείο της Κομοτηνής αποτέλεσαν την αφορμή της σύμπραξής τους, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες της Λευκάδας να γνωρίσουν τον πολιτισμό της Θράκης αλλά και να παρουσιάσουν το έργο τους που επικεντρώνεται στην γνωριμία τους με τους λαούς των Βαλκανίων μέσω της μουσικής.

Η αρχή έγινε με την παρουσία τους το βράδυ της Παρασκευής στο Φεστιβάλ «Πόλις Ονείρων» στην γειτονική Ξάνθη, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου «κόσμησαν» τον αύλειο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Κομοτηνής.

Ευκαιρία γνωριμίας με την Κομοτηνή

Η παρουσία τους στην Κομοτηνή δεν περιορίστηκε στην συναυλία αλλά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πόλη, να επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Καραθεοδωρή από τα οποία έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Όπως εξήγησε ο κ.Χατζόπουλος «τα παιδιά κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον την Κομοτηνή και τους άρεσε ιδιαίτερα το μείγμα πολιτισμών που συνυπάρχουν σε αυτήν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.