Γνωριμια με τις θετικες ιστοριες της ζωης απο τον Στεφανο Ξενακη

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με τίτλο «10 Φωτογραφίες – 10 Ιστορίες»

Ένα ταξίδι με ενδιαφέρουσες και θετικές ιστορίες πραγματοποιήσαν μαζί με τον συγγραφέα κ. Στέφανο Ξενάκη όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου στην Λέσχη Κομοτηναίων για την ομιλία που διοργάνωσαν τα Βιβλιοχαρτοπωλεία Βαφειάδης και η Key Books με τίτλο «10 Φωτογραφίες – 10 Ιστορίες», με αφορμή το νέο του βιβλίο με τίτλο «8 Μέρες Μέσα».

«Μου αρέσει να παρατηρώ ιστορίες που αφηγείται κάθε μέρα η ζωή, τις αφηγούμαι, τις αναπαράγω και τις επικοινωνώ» σημείωσε, μιας και θεωρεί πως η ζωή είναι γεμάτη από μαθήματα, απλώς είμαστε χαμένοι στο τρέξιμο, στις συσκευές, στη βιασύνη και το άγχος μας και δεν τις βλέπουμε.

Για αυτό του αρέσει να κάνει ρεπορτάζ «ιστοριών» και να τις μεταφέρει στον κόσμο, που αποτελούν πηγή έμπνευσης και αλλαγής για όλους. Μετέφερε δε μια από αυτές, που «αλίευσε» πρόσφατα στην Ξάνθη σε ένα ουζερί, όπου τους σέρβιρε μια κοπέλα, μια φοιτήτρια από τη Χαλκίδα που σπουδάζει αρχιτεκτονική, που δεν θα το έκανε με μεγαλύτερη αγάπη αν το μαγαζί ήταν δικό της.

«Είναι ένα παράδειγμα για όλους μας, πως θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Κάποιοι θεωρούν πως αυτός που υπεραποδίδει είναι κορόιδο δεν είναι όμως έτσι» σημείωσε, τονίζοντας πως για να γίνεις επιχειρηματίας ή να κερδίζεις πρέπει να εργάζεσαι περισσότερο από όσο πληρώνεσαι.

Ο κ. Ξενάκης τόνισε πως όσο μπορεί και έχει έμπνευση θα συνεχίσει να παρατηρεί και να επικοινωνεί ιστορίες για το πως μπορεί να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Άλλωστε θεωρεί πως ενώ αφηγούμαστε συνήθως τις κακές ιστορίες, υπάρχουν πολλές καλές που συνήθως περνούν απαρατήρητες.

Άλλωστε βλέπει πως ο κόσμος έχει πολύ ανάγκη αυτές τις ιστορίες, έχοντας εθιστεί στην αρνητικότητα, σε αντίθεση πολλές φορές με την πραγματικότητα. Επισήμανε μάλιστα πως σύμφωνα με τις στατιστικές, η βία γενικότερα μειώνεται σε απόλυτους αριθμούς, απλώς υπερπροβάλλεται, και ενώ στατιστικά αυτή πέφτει, η εντύπωση του κοινού είναι πως αυξάνεται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.