Γλεντησαν με την ψυχη τους οι Γρατινιωτες

Με Θρακιώτικο γλέντι στο Δημοτικό Γήπεδο της Γρατινής άνοιξαν τα «Γρατίναια 2016»
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν οι οκταήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Γρατινή την Κυριακή 31 Ιουλίου, με το Θρακιώτικο γλέντι με την ορχήστρα του «Κουρούδη» που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γήπεδο της Γρατινής, στις καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις των «Γρατίναιων».

Τα «Γρατίναια 2016» φιλοδοξούν να σμίξουν τους απανταχού Γρατινιώτες, όπως συνέβη και τα προηγούμενα χρόνια, σε μια μεγάλη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού, που θα διαρκέσει 8 ολόκληρες ημέρες.

Στο γλέντι βρέθηκαν πολλοί Γρατινιώτες και μη οι οποίοι γλέντησαν μέχρι αργά με την ψυχή τους, με Θρακιώτικους και άλλους παραδοσιακούς χορούς.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου η Δημοτική Σύμβουλος Κομοτηνής κ. Ελένη Λαφτσή, το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάκης Χαρίτου και η πολιτευτής της ΝΔ κ. Βούλα Ελευθεριάδου.


Ο κ. Μέτιος, που έλκει την καταγωγή του από τη Γρατινή, τόνισε πως είναι σημαντικές τέτοιες γιορτές, ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, γιατί μας φέρνουν όλους πιο κοντά, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα έθιμα και παραδόσεις του οικισμού, για αυτό και απέδωσε τα εύσημα για αυτή την προσπάθεια στα μέλη του Πολιτιστικού, Μορφωτικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ο Γρατίνος». Τόνισε δε πως η διοίκηση της Περιφέρειας θα είναι πάντα δίπλα τους, στηρίζοντας κάθε παρόμοια προσπάθεια.

Ο κ. Σωτηρακόπουλος από την πλευρά του μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου και έδωσε τα συγχαρητήριά του στο σύλλογο για την πλούσια δραστηριότητά του.

Ο Σύλλογος τίμησε επίσης δύο παιδιά του οικισμού για τις περυσινές τους επιδόσεις, τον Κωνσταντίνο Σακάρη και την Ασημίνα Ζούγκα.
 

Συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή οι εκδηλώσεις

Το πρόγραμμα των εορτών συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 2 Αυγούστου και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Σχολείο Γρατινής με Τουρνουά Basket 3on3, την Τετάρτη 3 Αυγούστου και ώρα 18:00 με τα «Γρατινομαγειρέματα»- Επίδειξη μαγειρέματος τοπικών εδεσμάτων, την Πέμπτη 4 Αυγούστου και ώρα 18:00 στο Δημοτικό Γήπεδο Γρατινής με Επίδειξη εκπαίδευσης σκύλων και Προβολή θερινού σινεμά στις 21:00 στο Δημοτικό Σχολείο Γρατινής.

Ακολούθως το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην Πλατεία Γρατινής με το «Ελάτε να παίξουμε»- Παιχνίδια με κλόουν, ενώ η φετινή διοργάνωση ολοκληρώνεται την Κυριακή 7 Αυγούστου και ώρα 19:00 στην Πλατεία της Γρατινής με την 1η Συνάντηση Θρακιώτικων Συλλόγων ν. Ροδόπης, στην οποία συμμετέχει η ορχήστρα «Θρακόμελο».

Γλεντησαν με τη ψυχή τους οι Γρατινιωτες στο πανηγύρι των Γρατινειων 2016

Posted by Παρατηρητής της Θράκης on Monday, August 1, 2016

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.