Γλεντι «οπως παλια» στην Γιορτη Κρασιου στην Ξυλαγανη

Στόχος του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής η διοργάνωση να καταστεί θεσμός

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες διήρκησε η 1η Γιορτή Κρασιού που οργάνωσε το βράδυ της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής.

Μικροί και μεγαλύτεροι Ξυλαγανιώτες, και μη,  έδωσαν το παρών στη νέα αυτή προσπάθεια του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών του οικισμού, που σύμφωνα και με την πρόεδρο του Συλλόγου κ.Λαμπρινή Παπαδοπούλου ευελπιστούν να καταστεί θεσμός για την περιοχή, καθώς οι ντόπιοι παραγωγοί δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα και στο κρασί.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση όπως εξήγησε η ίδια, λόγω που ελάχιστου χρόνου προετοιμασίας της, που είχαν στην διάθεσή τους δεν «φιλοξένησε» πολλούς ντόπιους παραγωγούς κρασιού, ωστόσο δεσμεύτηκε πως η επόμενη διοργάνωση θα είναι πλουσιότερη τόσο σε συμμετοχές παραγωγών όσο και σε δράσεις.

Να σημειωθεί ωστόσο πως ο χώρος έμπροσθεν του ιατρείου του οικισμού που επιλέχθηκε για την διοργάνωση ήταν γεμάτος κόσμο από νωρίς το απόγευμα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου αλλά και γεμάτος αναμνήσεις καθώς τα παλαιότερα χρόνια ήταν και χώρος στον οποίο στήνονταν τα γλέντια και τα πανηγύρια του οικισμού.

Εδέσματα, κρασί, αλλά και χορός στην κυριολεξία μέχρι πρωίας υπό τους ήχους των Γιώργου Αθανασιάδη, Θάνου Καρακατσιάνη, Δημήτρη Κυριακάκη και Κυριάκου Τσακιράκη, συνέθεσαν την βραδιά, που ανέσυρε όπως μας είπαν πολλοί εκ των συμμετεχόντων ωραίες αναμνήσεις από τα παλιά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.