Γιορτη της Λαογραφιας με αρωμα Ιασμου στην Ξανθη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου χόρεψε στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών

Στη μεγάλη γιορτή της λαογραφίας που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών της Ξάνθης συμμετείχε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, μεταφέροντας κάτι από την παράδοση του οικισμού στην γειτονική πόλη.

Οι Θρακικές Λαογραφικές Εορτές στοχεύουν στη διατήρηση, αναβίωση των ηθών και των εθίμων και την προβολή της λαϊκής παράδοσης, για αυτό και κάθε χρόνο, τις πρώτες μέρες, πραγματοποιείται η «Γιορτή της Λαογραφίας».

Στη μεγάλη αυτή γιορτή συμμετέχουν οι χορευτικές ομάδες των λαογραφικών συλλόγων της πόλης της Ξάνθης, καθώς και φιλοξενούμενα χορευτικά, μεταξύ των οποίων φέτος ήταν και αυτό του Ιάσμου.

Γύρω από το χώρο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί φίλοι της παράδοσης, που είχαν την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν ένα παραδοσιακό γλέντι με πολύ κέφι, με τους αυθεντικούς χορούς και τα στοιχεία της αποκριάτικης περιόδου, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Οι σύλλογοι ενώθηκαν μπροστά από την εξέδρα, και υπό τους ήχους της «Μπάντα τέτοια» χόρεψαν όλοι μαζί, αναδεικνύοντας όλα τα κομμάτια της παράδοσης που είναι τόσο διαφορετικά, και όμως μας ενώνουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.