Γιορτη Φθινοπωρου με προσφορα στο Μικρο Κρανοβουνιο

Συλλογή χρημάτων για την προμήθεια απινιδωτή ξεκίνησαν τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών του οικισμού

Τη γιορτή Φθινοπώρου διοργάνωσε για 7η χρονιά ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου «Ο Άγιος Παντελεήμων» την Κυριακή 21 Οκτωβρίου,  στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου του οικισμού.
 

Στην έκθεση υπήρχαν είδη από κολοκύθι, μέλι, σουσάμι (για το οποίο ήταν παλιά γνωστός ο οικισμός), ελιά, όσπρια, κριθάρι και σιτάρι, καλαμπόκι, πεπόνια, καρπούζια, καρύδια κυδώνια αλλά και ρόδι, προϊόντα από τη ζωική παραγωγή αλλά και από σταφύλια.
 
Όπως σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σούλα Γιαννακάκη, η έκθεση, αναδεικνύει τα προϊόντα του τόπο τους, τις διατροφικές συνήθειες των προγόνων τους αλλά και τα επαγγέλματα που υπήρχαν στον οικισμό παλιότερα, και αυτά που υπάρχουν σήμερα.
 

Φέτος πέρα από την παρουσίαση των προϊόντων, η γιορτή αποτέλεσε το ξεκίνημα μιας προσπάθειας συγκέντρωσης χρημάτων ώστε να αποκτήσουν έναν απινιδωτή στον οικισμό.
 
Και αυτό γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων του είναι μιας συγκεκριμένης ηλικίας, και πλέον θεωρούν ότι είναι απαραίτητο ώστε να παρασχεθούν έστω και οι πρώτες βοήθειες.
 
Για αυτό και είχαν βάλει ένα κουμπαρά στην αίθουσα, ενώ στη συνέχεια θα διερευνήσουν και άλλους τρόπους ώστε να ευοδωθεί αυτή η προμήθεια.
 

Αυτό πάντως που θέλει να κάνει ο Σύλλογος, που πραγματοποιεί μια σειρά δραστηριοτήτων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, είναι να ζωντανέψει ξανά ο οικισμός, κάτι που πιστεύουν ότι θα γίνει μόνο αν οι νέοι επιστρέψουν στον τόπο τους και ελπίζουν πως θα το καταφέρουν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.