Γιορταζουν την Ευρωπαικη Γιορτη της Μουσικης Αλεξανδρουπολη και Ξανθη

Μελωδίες θα γεμίσουν οι γειτονικές πόλεις για τρείς ημέρες

Από το Ηρώδειο έως την μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, η Αλεξανδρούπολη, ο Αχελώος, τα Άγραφα, η Αμφιλοχία, η Σαντορίνη, η Συκιά Κορινθίας, η Λάρισα, η Κόρινθος, τα Κρέστενα, η Ξάνθη, το Μεσολόγγι, η Λειβαδιά και άλλες πόλεις και περιοχές της χώρας ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν ξανά με νότες και μελωδίες.

Στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Ιουνίου μπάντες και μουσικά σύνολα θα βρίσκονται σε πάρκα και σημεία της παραλιακής για να χαρίσουν υπέροχες μελωδίες.

Στην Ξάνθη, η έναρξη της φετινής Ευρωπαϊκής γιορτής της μουσικής γίνεται από την αυλή του πολιτιστικού συλλόγου ´Βάτραχοί´ με το  βραβευμένο μουσικό ντοκιμαντέρ για την ελληνική rock σκηνή «Greek Rock Revolution» , την Κυριακή 20 Ιουνίου στις 21:00.

Την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, οι Underhill West & Guest live από την ταράτσα του Δημαρχείο Ξάνθης σε συνεργασία με το Loud Basement Sessions

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, το 1985 η Αθήνα ήταν η πρώτη Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και πρώτη πόλη εκτός Γαλλίας που γιόρτασε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Έκτοτε η Ελλάδα γιορτάζει κάθε χρόνο την 1η του καλοκαιριού- την 21η Ιουνίου – συμβολική ημερομηνία λόγω του θερινού ηλιοστασίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.