Γιορτασε τον Προφητη Ηλια το Παλλαδιο

Περιφορά εικόνας και πανηγύρι από τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Παλλαδίου

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στο Παλλάδιο, με πολλούς πιστούς να προσέρχονται την παραμονή της εορτής τόσο για τον πανηγυρικό εσπερινό, όσο και για το πανηγύρι που ακολούθησε στο παλιό Δημοτικό Σχολείο και διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Παλλαδίου.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, ενώ στη συνέχεια έλαβε χώρα η περιφορά της εικόνας στον οικισμό, με πολλούς πιστούς να ακολουθούν.

Της περιφοράς ακολούθησε το πανηγύρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος, το οποίο αποτελεί ένα μέρος της προσπάθειας που κάνουν τα μέλη του για να αναδείξουν αλλά και να κρατήσουν ζωντανό τον οικισμό, και να δώσουν μια νέα πνοή σε αυτόν.

Άλλωστε πολύ δουλειά έχει γίνει και στον χώρο που πραγματοποιήθηκε το πανηγύρι, στο παλιό Δημοτικό, που μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο μέλλον.

Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσαν πέρα του Μητροπολίτη, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, οι Βουλευτές Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και κ. Δημήτρης Χαρίτου, η Δημοτική Σύμβουλος Κομοτηνής κ. Ελένη Λαφτσή και πολύς κόσμος, που κράτησε ψηλά το κέφι και τη ζωντάνια του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.