Γιορτασε τα 20 χρονια του ο Πολιτιστικος Συλλογος Περιοχης Βυζαντινου Φρουριου Κομοτηνης

Σχεδιάζει να συνεχίσει τη δράση του με χελιδονίσματα, καντάδες και όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε πριν την πανδημία

Τα ονομαστήριά του γιόρτασε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, συμπληρώνοντας 20 έτη ύπαρξης και προσφοράς στην περιοχή αλλά και στην πόλη.

Τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στη Λέσχη Κομοτηναίων, όπου τους καλωσόρισε η πρόεδρος κ. Ευγενία Πουρνάρα, με την ευχή να καταφέρουν και φέτος να πραγματοποιήσουν όλες τις δράσεις που προγραμματίζουν.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2002, και από τότε κάνει προσπάθειες για την ανάπτυξη των δεσμών, τη διάδοση του πνεύματος αλληλεγγύης και την καλλιέργεια των σχέσεων μεταξύ των μελών του συλλόγου καθώς και με άλλους εκπολιτιστικούς συλλόγους τη συμβολή στην πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη των μελών του Συλλόγου αλλά και την στήριξη των κοινωφελών έργων καθώς και έργων εξωραϊσμού στην περιοχή του Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής, με το τελευταίο να βλέπουν να γίνεται σιγά σιγά πραγματικότητα.

Κάνοντας ένα απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς η κ. Πουρνάρα ανέφερε πως κατάφεραν να κάνουν ό,τι σχεδίαζαν, και έτσι θα συνεχίσουν μετά τα ονομαστήριά τους, με τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους, θα γιορτάσουν την Υπαπαντή, και θα συνεχίσουν τις επισκέψεις τους σε μουσεία της περιοχής.

Φυσικά κεντρικές τους δράσεις συνεχίζουν να είναι τα χελιδονίσματα, στην αρχή της άνοιξης, αλλά και οι καντάδες, που έχουν ενταχθεί και στους εορτασμούς των Ελευθερίων.

Η κ. Πουρνάρα τόνισε πως προχωρούν ανοδικά, ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι προχωρά η ανάδειξη του φρουρίου, για την οποία είχε κάνει πολλές προσπάθειες ο Σύλλογος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.