Γιορτασαν οπως μονο αυτοι ξερουν οι Γρατινιωτες

Ο ετήσιος χορός του Μορφωτικού Συλλόγου Γρατινής

Τον ετήσιο χορό του πραγματοποίησε την Κυριακή 29 Ιανουαρίου ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γρατινής «Ο Γρατίνος» στο κέντρο διασκέδασης «Βράχος», ξεκινώντας με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά του, που ελπίζει να είναι το ίδιο δυναμική όπως και πέρυσι.
 

Τα μέλη του Συλλόγου για ακόμη μια φορά συναντήθηκαν, χόρεψαν και γλέντησαν με την ψυχή τους, σε μια συνάντηση που από την πρώτη στιγμή αποτέλεσε σταθμό για όλους τους.
 

Ο χορός γίνεται κάθε χρόνο από τότε που ιδρύθηκε ο σύλλογος, συνδυάζει την κοπή της πίτας με τον ετήσιο χορό, και αποτελεί την έναρξη μιας γεμάτης χρονιάς, η οποία, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης, κορυφώνεται στην καρδιά του καλοκαιριού, με τα «Γρατίναια» τα οποία χάρη στην προσπάθεια του συλλόγου έχουν γίνει θεσμός που γεμίζουν τον οικισμό και όχι μόνο.
 

Την αρχή για τον χορό έκαναν τα παιδιά του συλλόγου, με το παιδικό χορευτικό τμήμα να επιδεικνύει τις ικανότητες και τις δυνατότητές του, που αποτελούν, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, το μέλλον της Γρατινής. «Η Γρατινή είναι ένας οικισμός που έχει παράδοση, έχει πολιτιστική κληρονομιά και αυτή τη στιγμή ο κλήρος έτυχε σε εμάς να την διαφυλάξουμε και να την μεταδώσουμε στους νεώτερους» έκλεισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.