Γεμισε νοτες η αυλη του Μουσικου Σχολειου Κομοτηνης

Ένα μουσικό ταξίδι, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό από τους διδάσκοντες στο Σχολείο

Με μια διαφορετική εκδήλωση τίμησε το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης την Παγκόσμια ημέρα της Μουσικής, το απόγευμα της Τρίτης 22 Ιουνίου στην εκδήλωση «Από τα μονοπάτια του Ορφέα στην Αυλή του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής: ένα διαχρονικό ταξίδι ήχων και ρυθμών στη μεγάλη γη της Θράκης».

Στον προαύλιο χώρο του σχολείου, το οποίο διαμορφώθηκε κατάλληλα, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κομμάτια από το κλασικό ρεπερτόριο, τη τζαζ, λαϊκά και ροκ τραγούδια καθώς και παραδοσιακά.

Μια μουσική βραδιά μετά από πολύ καιρό μας χάρισε το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ηλίας Ιωαννάκης, μετά από δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας, που έπληξε σημαντικά τον πολιτισμό και όλοι «δεν μπορούσαμε να εκφραστούμε όπως χρειάζεται, να μαζευτούμε, να ακούσουμε να τραγουδήσουμε, συμφωνήσαμε με θέρμη στην πρωτοβουλία της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρης Κοσμίδου, που ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης».

Έτσι λοιπόν, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής στις 21 Ιουνίου,  οι καθηγητές στο Μουσικό αποφάσισαν να δώσουν ένα μικρό δείγμα από τη δουλειά που έκαναν, έστω και με την τηλεκπαίδευση. «Είχαμε πραγματικά την ανάγκη, λίγη μουσική, λίγο αέρα να αλλάξει η ζωή μας» ανέφερε ο κ. Ιωαννάκης, ευχαριστώντας όλους τους συναδέρφους του Μουσικού, που έδωσαν την ψυχή τους για το έργο που λέγεται εκπαίδευση.

Δίνοντας ζωή στα όνειρα

Το κοινό αγκάλιασε την πρώτη μετά από καιρό μουσική εκδήλωση

Από την πλευρά της η κ. Κοσμίδου μίλησε για την ιστορία της ημέρας της μουσικής, που ξεκίνησε από τη Γαλλία και στη συνέχεια εξαπλώθηκε σε όλη την Ευρώπη, με καλλιτέχνες από όλα τα είδη μουσικής να παίρνουν μέρος σε αυτό το πανηγύρι της μουσικής.

Για αυτό και ευχαρίστησε το Μουσικό Σχολείο για την ανταπόκριση σε αυτή την πρόσκληση, στην αυλή του οποίου τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική, η οποία έχει σκοπό, όπως είπε και ο Μανώλης Καλομοίρης, να δίνει ζωή στα όνειρα από τη μια και να παρασταίνει τη ζωή σαν όνειρο από την άλλη.

Δείτε και ακούστε απόσπασμα της βραδιάς στο βίντεο που ακολουθεί:

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.