Γεμισε με μελωδιες το Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Στην Εαρινή Συναυλία της Ορχήστρας του Συλλόγου «Φίλων της Μουσικής – Θράκης»

Μελωδίες των Tschaikovsky, Bizet, Lehar, Bach, Delibes, Elgar, Sibelius, Rameau, στα καλύτερά τους έργα αλλά και πιο σύγχρονες μουσικές των: Kurt Weil, Leroy Anderson, Francesco Sartori γέμισαν την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής το βράδυ της Κυριακής 30 Απριλίου στην Εαρινή Συναυλία της Ορχήστρας του  Συλλόγου «Φίλων της Μουσικής – Θράκης».

Η «Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής – Θράκης» αποτελείται από 30 μουσικούς από την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., που παίζουν έγχορδα, πνευστά και κρουστά Ευρωπαϊκά μουσικά όργανα.

Ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής – Θράκης» ιδρύθηκε το 2004 και στους καταστατικούς σκοπούς του είναι η προαγωγή της μουσικής παιδείας των κατοίκων της περιοχής, η γνωριμία τους με διάφορα είδη μουσικής, η λειτουργία ορχήστρας και ηλεκτρονικής μουσικής βιβλιοθήκης, η προώθηση της τοπικής μουσικής δημιουργίας, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η ανάδειξη και υποστήριξη καλλιτεχνών της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούν μια σειρά από συναυλίες, με την τελευταία τους να είναι η Εαρινή της Κυριακής, με γνωστές μελωδίες και υπέροχες μουσικές από το διεθνές ρεπερτόριο να προσφέρουν μια εμπειρία μουσικής απόλαυσης στους θεατές που είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν.

Διεύθυνση ορχήστρας: Χρήστος Κόζαλης. Συμμετέχουν: Γιώργος Καραγιαννίδης Βαρύτονος, Νάντια Μαλακόζη Σοπράνο, Ριψιμέ Ντανιελιάν Σοπράνο, Ρωξάνη Κερανοπούλου Σοπράνο, Σοφία Ιερωνύμου Μέτζο Σοπράνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.