Γεμισε ηχους του Ποντου η Κομοτηνη

Ένα μικρό δείγμα του τι θα γίνει το Σάββατο στο 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών έδειξαν τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά»

Μια γεύση για το τι θα ακολουθήσει το Σάββατο στο 17ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών έδωσαν στην Κομοτηνή τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», που με τις λύρες, τα νταούλια, τα τραγούδια και τους χορούς τους ζέσταναν το βράδυ της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου την Κομοτηνή.

Ξεκινώντας από τη Λέσχη Κομοτηναίων, κινήθηκαν στους εμπορικούς δρόμους της πόλης, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το Φεστιβάλ που θα λάβει χώρα στο κλειστό της ΣΕΦΑΑ Κομοτηνής, με τη συμμετοχή Ποντιακών Συλλόγων από όλη τη χώρα, που αναμένεται να γεμίσουν με 1.700 χορευτές το χώρο, με ακόμα περισσότερους θεατές.

Οι χορευτές κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, όπου συνεχίστηκαν οι χοροί, με τους περαστικούς να ενημερώνονται για την εκδήλωση, καλώντας τους να την παρακολουθήσουν.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Πανποντιακής Ομοσπονδίας ο κ. Γρηγόρης Κεσαπίδης, ο οποίος συνεχάρη τόσο το Σύλλογο αλλά και όλους τους συντελεστές που ετοιμάζουν μια θερμή υποδοχή για τους χορευτές που θα ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα.

Από τα μηνύματα που λαμβάνει, ο κόσμος αδημονεί να έρθει στην πόλη μας για την εκδήλωση, και περιμένει να υπάρξει θερμή συμμετοχή.

Το Σάββατο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη διεξαγωγή του 17ου Ποντιακού φεστιβάλ, που ξεκινά στις 6:00 μμ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Σ.Ε.Φ.Α.Α. στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και του οποίου θα ακολουθήσει ένα μεγάλο ποντιακό ξεφάντωμα.

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση  στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, όπου βρίσκεται και το πιστό αντίγραφο της Παναγίας Σουμελά. Η αυλαία θα κλείσει με  πατινάδα στην οποία θα συμμετέχουν ποντιακά σωματεία της Ομοσπονδίας μας αλλά και τοπικά σωματεία της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.