Γελια, χαρα και ανακαλυψεις στο παιχνιδι του κρυμμενου θησαυρου στην Ξυλαγανη

«Τα παιδιά κίνητρο μας να εργαστούμε ακόμη περισσότερο και να τους κρατήσουμε στα χωριά μας» το μήνυμα του Απόστολου Ιωάννου

Με παιδικές φωνές και χρώματα πλημμύρισε χθες, Σάββατο, 9 Μαρτίου, η πλατεία της Ξυλαγανής κατά την διεξαγωγή του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού που διοργανώθηκε από τον Δήμο Μαρωνείας – Σαπών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο του οικισμού στο πλαίσιο των φετινών αποκριάτικων και λαογραφικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Μικρότερα αλλά και μεγαλύτερα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και συμμετείχαν στο φετινό παιχίδι που επικεντρώθηκε γύρω από τις Περιπέτειες του μυθικού Θησέα.

Άλλωστε στόχος του παιχνιδιού ήταν αφενός η ανάδειξη της ηρωικής πορείας του Θησέα και αφετέρου η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν την περιοχή, να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν τον θησαυρό που κρύβεται στους μαγικούς τόπους της Ξυλαγανής.

Το τέλος του παιχνιδιού επεφύλασσε εκπλήξεις για τους μικρούς συμμετέχοντες αλλά και συνέχεια της διασκέδασης με χορό και αποκριάτικους ρυθμούς.

Παρών μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών κ.Απόστολος Ιωάννου ο οποίος μάλιστα άδραξε την ευκαιρία να διασκεδάσει, μη αμελώντας να ευχαριστήσει όσους εργάστηκαν και συνεργάστηκαν προκειμένου να βγει αυτό το τόσο όμορφο αποτέλεσμα το οποίο προσέφερε απλόχερα την χαρά και το γέλιο στα παιδιά μας.

«Είμαστε πάντοτε χαρούμενοι όταν βλέπουμε τον τόπο μας να αναζωογονείται από την νεολαία και τα παιδιά του, τα οποία αποτελούν για εμάς το κίνητρο να εργαστούμε ακόμη περισσότερο και να τους κρατήσουμε στα χωριά μας» ανέφερε ο ίδιος μεταξύ άλλων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.