Φορες που σειρες ξεπερασαν… τα ορια

tv’s... inspector

10. Η ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ OLIVIA POPE ΣΤΟ “SCANDAL”

Το όλο storyline ήταν αρκετά αχρείαστο, αλλά το πιο αχρείαστο όλων ήταν το γεγονός πως ο Fitz (πρόεδρος της Αμερικής στο έργο) σχεδόν ξεκίνησε πόλεμο… επειδή απήγαγαν την κοπέλα του. Ξέρετε, συχνά αίτια πολέμου. Τώρα το πώς τους ήρθε στο μυαλό ότι κάτι τέτοιο θα έβγαζε ποτέ νόημα σε μία υποτιθέμενα ρεαλιστική σειρά πολιτικού δράματος, μόνο η Shonda Rhimes μπορεί να μας το εξηγήσει.

9. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ SUSAN ΣΤΟ “SEINFELD

Για κάποιον λόγο –επειδή δεν άντεχαν να δουλεύουν με την ηθοποιό– στο “Seinfeld” αποφάσισαν πως πρέπει να διώξουν τη Susan από τη σειρά. Για κάποιον λόγο αποφάσισαν πως πρέπει να το κάνουν σκοτώνοντάς τη. Για κάποιον επίσης ανεξιχνίαστο λόγο αποφάσισαν πως πρέπει να το κάνουν βάζοντάς τη να πεθαίνει από δηλητηριώδη κόλλα, γλείφοντας ένα προσκλητήριο για να το ταχυδρομήσει θεωρώντας πως είναι αστείο. Και σε μία από τις πιο cringe στιγμές της σειράς ολόκληρης έβαλαν τον αρραβωνιαστικό της να μην ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τον θάνατό της, προσπαθώντας να κάνουν χιούμορ μέσα από αυτόν… Οκ.

8. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ “HOW I MET YOUR MOTHER”

Τελευταίο επεισόδιο μίας σειράς που λέγεται “How I Met Your Mother”. Μετά από εννέα ολόκληρες σεζόν έχεις γνωρίσει επιτέλους την περιβόητη μητέρα, έχει γίνει κάποιο θαύμα και αξίζει το hype, είναι υπέροχη, τη λατρεύουν όλοι, τέλεια για τον Ted, έχει βρει όμως και η Robin τον Barney, και με κάποιον μαγικό τρόπο όλα έχουν μπει στη θέση τους. Ξαφνικά η Robin και ο Barney χωρίζουν και εκεί που βλέπεις τον γάμο του Ted με την Tracy και όλα είναι απλώς τέλεια, μέχρι να πας στην κουζίνα να πιεις ένα ποτήρι νερό και να ξαναγυρίσεις, εκείνη έχει αρρωστήσει κι έχει πεθάνει πέντε λεπτά πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους, για να γυρίσει εκείνος στη Robin…  Μάλιστα.

7. OΤΑΝ Ο ROSS ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΙΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΞΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟ “FRIENDS”

Σεζόν με τη σεζόν στον βωμό της κωμωδίας ο Ross Geller γινόταν όλο και χειρότερος, όλο και πιο ενοχλητικός, όλο και πιο αηδιαστικός, τη στιγμή που η Rachel Green γινόταν όλο και πιο ώριμη, όλο και πιο υπεύθυνη, όλο και πιο ανεξάρτητη. Άνισο. Kαι ακόμα πιο άνισο το ότι κατέληξαν μαζί, η στιγμή όμως που ο Ross την έπεσε στην ξαδέρφη του δεν ήταν καθόλου αστεία, ήταν η επιτομή της αηδίας και ό,τι πιο creepy έχει συμβεί στη σειρά ολόκληρη.

6. OΤΑΝ ΠΑΛΙ ΣΤΟ “FRIENDSO ROSS ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ

Ο τίτλος τα λέει όλα, δεν έχω να προσθέσω απολύτως τίποτε.

5. OΤΑΝ Ο WALT ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ MIKE ΣΤΟ “BREAKING BAD

Ήταν η στιγμή που ο Walt ξεπέρασε τα όρια –όσα είχαν μείνει– σκοτώνοντας τον συνεργάτη/φίλο/μέντορά του. Από εκεί και πέρα ξεπεράστηκαν οι γκρίζες ζώνες της ηθικής του χαρακτήρα.

4. Η ΕΚΤΗ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ “BUFFY: THE VAMPIRE SLAYER”

Από την αρχή έως στο τέλος της αυτή η σεζόν είναι γεμάτη τολμηρές αποφάσεις και όρια που ξεπερνιούνται. Η Buffy επιστρέφει στη ζωή, δεν βρίσκει όμως κανένα νόημα σε αυτή, σε ένα από τα πιο στενάχωρα ρεαλιστικά storylines της σειράς. Η άλλοτε γλυκιά και αθώα Willow τώρα μάχεται με τον εθισμό, την απώλεια και καταλήγει σε πολύ ακραίες πράξεις. Και το άλλοτε comicrelief, ο Spike, ξεπερνάει τα όρια της εμμονής όταν επιτίθεται στην Buffy. Το τελευταίο αφήνει πολύ ανάμεικτα συναισθήματα. Από την αρχή έως το τέλος της όμως αυτή η σεζόν δεν σταμάτησε να το «παρατραβάει».

3. ΟΤΑΝ ΤΟ “PRETTY LITTLE LIARS” ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΩΣ Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ

Πέρα από τα πολλά τρελά και τις καθόλου ρεαλιστικές καταστάσεις  που συνέβαιναν καθόλη τη διάρκεια αυτού του αλλόκοτου εφηβικού δράματος υπήρχαν πάντα ορισμένα πολύ πολύ καλά στοιχεία. Το να βάζεις όμως μία έφηβη κοπέλα να τα φτιάχνει με τον καθηγητή της και να προσπαθείς να το περάσεις ως ρομαντικό στο έφηβο κοινό που παρακολουθεί σίγουρα δεν ήταν ένα από αυτά. Ήταν αηδιαστικό, ανησυχητικό και έκανε μεγάλη αντίθεση συγκριτικά με την όμορφη ιστορία της Emily στην πρώτη σεζόν. Το πόσοι μπορεί να επηρεάστηκαν όμως από το συγκεκριμένο story είναι ανησυχητικό όπως και αν το σκεφτείς.

2. ΟΤΑΝ ΣΤΟ “GREYS ANATOMYH IZZIE «ΠΑΡΑΙΣΘΑΝΘΗΚΕ» ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΙΚΟ ΤΗΣ

Το “Grey’s Anatomy” έχει ξεπεράσει πολλές φορές τα όποια όρια είχε ποτέ του, όπως στο ασχολίαστο μουσικό επεισόδιό του, όταν όμως προστέθηκε και το σεξ με φαντάσματα στην εξίσωση τα πράγματα έφτασαν ένα καινούργιο επίπεδο παράνοιας.

1. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ “RIVERDALE

Από επιθέσεις αρκούδων μέχρι συμμορίες εφήβων, στριπτίζ εφήβων σε μπαρ με παρόντες γονείς, σχιζοφρενείς που πίνουν τσάι με τα τέλεια διατηρημένα πτώματα των αδελφών τους και παρανοϊκές αιρέσεις που κλέβουν ανθρώπινα όργανα, το “Riverdale” έχει κερδίσει επάξια τη θέση του, αλλά και την πρωτιά στο πάνθεον της τηλεοπτικής παράνοιας και αποστροφής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.