Φοιτητικο Φεστιβαλ απο την ΚΝΕ Ροδοπης

Την Παρασκευή στο προαύλιο της Παλιάς Νομικής

Την Παρασκευή 24/6, στις 20:00 στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Νομικής θα πραγματοποιηθεί το Φοιτητικό Φεστιβάλ της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης της ΚΝΕ με τίτλο: «Με το ΚΚΕ, στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, για το Σοσιαλισμό!».

«Στο Φεστιβάλ μας καλούμε» σημειώνει σε μήνυμά της η ΚΝΕ Ροδόπης «ιδιαίτερα όσους δώσαμε μαζί την πρόσφατη μάχη των φοιτητικών εκλογών, αλλά και κάθε νέο και νέα, που προβληματίζεται με αφορμή τις εξελίξεις με τον πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας που βρίσκεται σε εξέλιξη, τις εξελίξεις στην περιοχή μας, την ακρίβεια που έχει δυσκολέψει σημαντικά και την καθημερινότητα των φοιτητών, το μέλλον μετά το πτυχίο, όποιον αντιλαμβάνονται ότι ο νέος νόμος πλαίσιο που αφορά την τριτοβάθμια εκπαίδευση οδηγεί μόνο προς το χειρότερο και πολλά άλλα».

Παράλληλα σπεύδει να εξηγήσει πως «αν όλα αυτά τα συμπυκνώσουμε στο ερώτημα “Μπορούμε να πάμε αλλιώς; Μπορεί να αλλάξει η κατάσταση;” η ΚΝΕ απαντάει μέσα απ’ το ίδιο το σύνθημα του Φεστιβάλ. Μπορούμε να βαδίσουμε μαζί, ακόμη κι αν υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν. Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση! Με το ΚΚΕ για να μπούνε μπροστά οι ανάγκες του λαού!

Άλλωστε αν τα τελευταία χρόνια υπήρξαν στιγμές που ο λαός μας χαμογέλασε, ένιωσε περήφανος και πήρε ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας, είναι εκείνες που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Τέτοια στιγμή ήταν η ανάδειξη της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας σε πρώτη δύναμη σε όλη την Ελλάδα μετά από 36 χρόνια στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές! Υπήρξαν κι άλλες ιστορικές στιγμές όμως τα τελευταία χρόνια! Ας θυμηθούμε στην αρχή της πανδημίας, την ιστορική συγκέντρωση των συνδικάτων στο Σύνταγμα, την Πρωτομαγιά του 2020, με τις εικόνες των διαδηλωτών, με αποστάσεις και μέτρα προστασίας, αλλά κυρίως με τις υψωμένες γροθιές, που έστειλαν τις απαγορεύσεις στον κάλαθο των αχρήστων, να κάνουν τον γύρο του κόσμου και να περνούν στην ιστορία.

Δεν ήταν μόνο ο συμβολισμός, αλλά και η υπόσχεση ότι ο λαός δεν θα σκύψει το κεφάλι. Δεν θα επιτρέψει εμπόδια στη δράση του να διεκδικεί, να έχει δικαιώματα, να προστατεύεται η υγεία του. Λίγους μήνες αργότερα και οι απαγορεύσεις ξανά κουρελόχαρτο. 17 Νοέμβρη 2020 και αιφνιδιαστικά, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, το σύνθημα «έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ» ακούστηκε δυνατά και έστειλε ξανά μήνυμα παγκόσμιο. Αργότερα με τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις μαθητών και φοιτητών σε όλη τη χώρα!

Και μετά οι εργάτες, ελπίδα και ανάσα, να δείχνουν τον μοναδικό, νικηφόρο δρόμο, μακριά από «σωτήρες» και λύσεις εντός του συστήματος της εκμετάλλευσης και της αδικίας. Το κέντρο της Αθήνας ένα «κόκκινο ποτάμι», παντού κόκκινο από τους διανομείς της «e-food», όπως και πρόσφατα. Αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά ξεσηκωμός, για το αίμα του νεκρού συναδέλφου. Ούτε οι καγκελόπορτες της COSCO δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν την οργή, ξηλώθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Απεργία, τα πλοία ουρά μέχρι την Αίγινα. Δεν έδεσε κανένα μέχρι να κερδίσουν οι εργάτες!

Μαζί λοιπόν με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που ήταν η καρδιά όλων αυτών των αγώνων, μπορούμε οι νέοι και οι νέες να βαδίσουμε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και για να καλυτερεύουμε τη ζωή μας στο σήμερα, να βάζουμε φρένο στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς όπως πρόσφατα έγινε με τις κάρτες σίτισης στην Κομοτηνή και σε όλη τη Θράκη, αλλά κυρίως για να χτυπήσουμε τη ρίζα του κακού τον ίδιο τον καπιταλισμό και να παλέψουμε για την οριστική ανατροπή αυτού του βάρβαρου και εκμεταλλευτικού συστήματος, στη θέση του οποίου πρέπει να οικοδομηθεί ο Σοσιαλισμός!».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Το πρόγραμμα του Φοιτητικού Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:

  • Χαιρετισμό από τον Νικόλα Καλομοίρη, μέλος του Γραφείου Περιοχής ΑΜΘ της ΚΝΕ, και Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ.
  • Ξενάγηση των παρευρισκόμενων σε έκθεση που θα υπάρχει στον χώρο με τίτλο: «Με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στη σωστή πλευρά της ιστορίας… Για τον Σοσιαλισμό!».
  • Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα Ερυθρός Βρυχηθμός στις 21:30.
  • Αfter exams Party στις 23:00.

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση βιβλίου, που θα περιλαμβάνει πλήθος από σύγχρονες αλλά και κλασικές εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.