Φοιτητες σε ρολο αστυνομικου ερευνητη καλουνται να εξιχνιασουν τη δολοφονια του Ιουλιου Καισαρα

Με ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό παιχνίδι εγκαινιάζει τη λειτουργία του το Εργαστήριο Μελέτης Λατινικής Γλώσσας, Γραμματείας και Πολιτισμού (ΣΤΕΛΑ) του ΤΕΦ ΔΠΘ

Στην καρδιά της αρχαίας Ρώμης μια συνωμοσία εξυφαίνεται στις σκιές. Στις Ειδούς του Μαρτίου το έτος 44 π.Χ. ο Ιούλιος Καίσαρας, ο άνθρωπος που κυβέρνησε με τόλμη και πυγμή τη Ρώμη, πέφτει θύμα μιας από τις πιο διαβόητες δολοφονίες στην ιστορία. Γίνετε αστυνομικοί ερευνητές, εξερευνήστε τη σκηνή του εγκλήματος, συναρμολογήστε το παζλ από ιστορικές πηγές, εξιχνιάστε το έγκλημα. Αισθανθείτε το κρύο της ρωμαϊκής αυγής, γευτείτε τον αέρα γεμάτο μυστικά. Εισχωρήστε στον κόσμο της Συγκλήτου, όπου οι φωνές της προδοσίας αντηχούν μέσα στις μαρμάρινες αίθουσες. Ακούστε το θρόισμα των τηβέννων, τον απαλό ψίθυρο της λατινικής γλώσσας, τον απειλητικό τριγμό της πόρτας στην αίθουσα συνεδριάσεων. Σταθείτε ανάμεσα στους Συγκλητικούς, δείτε τα πρόσωπά τους, κρυμμένα στο ημίφως, ανακαλύψτε τη συνωμοσία πίσω από τη βαθυκόκκινη και χρυσή πολυτέλεια της παρουσίας τους, διερευνήστε τα κίνητρά τους τόσο περίπλοκα όσο και η αυθεντική ρωμαϊκή τέχνη που τους περιβάλλει.

Το Εργαστήριο Μελέτης Λατινικής Γλώσσας, Γραμματείας και Πολιτισμού (ΣΤΕΛΑ) του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής εγκαινιάζει τη λειτουργία του διοργανώνοντας τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, ώρα 18.00 – 20.00 ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι για τις/τους φοιτήτριες/τές της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών με θέμα τη ανεξιχνίαστη υπόθεση της δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα.

Το εκπαιδευτικό αυτό παιχνίδι, μια προσομοίωση αστυνομικής έρευνας, προσκαλεί τις/τους φοιτήτριες/τές ως αστυνομικούς ερευνητές στη σκηνή του εγκλήματος και τους καλεί να διερευνήσουν τα τεκμήρια και να ανακρίνουν τους αυτόπτες μάρτυρες, προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα σχετικά με την προσωπικότητα του Ιούλιου Καίσαρα, τα πρόσωπα και τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία. Η χρήση πρωτογενών πηγών (αρχαίων ελληνικών και λατινικών) και η παιγνιώδης αναπαράσταση ενός ιστορικού γεγονότος επιτρέπει στις/στους φοιτήτριες/τές να ανακαλύψουν τη λατινική γλώσσα και τη ρωμαϊκή ιστορία με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο.

Info

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (max. 25 άτομα).

Για περισσότερες πληροφορίες: [email protected] (Άρτεμις Αρχοντογεώργη).

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/AZYy6z9bnsv7UNKu8 (μέχρι Τετάρτη 10 Απριλίου)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.